Παναγιώτης Μαυρή: Το πλεονέκτημα που προσφέρει στους φοιτητές το πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.


«Στο πανεπιστήμιό μας δεν έχουμε φοιτητικές παρατάξεις πολιτικού περιεχομένου και πιστεύω είναι κάτι πολύ σωστό, γιατί άσχετα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός φοιτητή, είμαστε όλοι ενωμένοι.» Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο Paideia-News ο Παναγιώτης Μαυρή, πρωτοετής φοιτητής της Νομικής και Αντιπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής Σχολής του UCLan Cyprus.

Ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του UCLan Cyprus και νιώθει ευχάριστα που φοιτά σε ένα περιβάλλον με καινούργιες εγκαταστάσεις. Τονίζει μέσα από τη συνέντευξή του την ευκαιρία που δίνει το UCLan Cyprus για φοίτηση στο βρετανικό Πανεπιστήμιο UCLan με τα ίδια δίδακτρα.

Γιατί το UCLanCyprus

ΕΡ: Ποιοι λόγοι σε ώθησαν να επιλέξεις το UCLanCyprusγια τις σπουδές σου;

ΑΠ: Κατ’ αρχήν, δεν είναι η πρώτη εμπειρία που έχω με βρετανικό πανεπιστήμιο. Φοιτούσα στην Αγγλία και κάποιοι λόγοι προσωπικοί με έφεραν στην Κύπρο. Επέλεξα ξανά μια τριτοβάθμια εκπαίδευση βρετανικού ακαδημαϊκού επιπέδου, γιατί θεωρώ ότι η Αγγλία παρέχει το πιο ψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο. Βλέπω ότι το UCLan Cyprus, αν και ήταν η πρώτη χρονιά  λειτουργίας του, δούλεψε πάρα πολύ οργανωμένα.

ΕΡ: Πως είναι η εμπειρία φοίτησης στο UCLanCyprus;

ΑΠ: Είναι πολύ καλή. Γνώρισα άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με μένα, έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες, τα ίδια όνειρα. Επιπλέον ο πρώτος χρόνος θεωρείται foundation στη Νομική, γιατί πρέπει να πληρείς κάποια κριτήρια εισδοχής, τα οποία ήταν αρκετά αυστηρά για την εισδοχή στη Νομική του UCLan Cyprus. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.

ΕΡ: Το UCLanCyprusέχει ήδη ένα χρόνο λειτουργίας. Έχεις κάποιες εισηγήσεις για βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν;

ΑΠ: Εισηγήσεις θα μπορούσα να κάνω για πολύ μικρά θέματα. Όπως για παράδειγμα η βιβλιοθήκη μας δεν έχει πολλά βιβλία σχετικά με τη Νομική και θα μπορούσε να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο. Είμαστε όμως πολύ ευχαριστημένοι γενικά με τις υπηρεσίες του προσωπικού, είναι πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Οι εγκαταστάσεις είναι καινούργιες, εμείς τις εγκαινιάσαμε. Έχουμε την καφετέριά μας, το playroom μας. Γενικά ως πανεπιστήμιο που λειτουργεί μόνο ένα χρόνο πάει περίφημα.

Συνδυασμός σπουδών σε Κύπρο και Αγγλία με τα ίδια δίδακτρα

ΕΡ:  Έχεις επιλέξει το συνδυασμό των σπουδών στην Κύπρο μαζί με τις σπουδές στην Αγγλία, που προσφέρει το UCLanCyprus, στα πλαίσια της συνεργασίας του βρετανικού πανεπιστημίου UCLanμε το κυπριακό;

ΑΠ: Επειδή εγώ προσωπικά ήμουν ήδη Αγγλία, όπως προανέφερα, δεν μου λείπει τόσο να πάω πίσω. Είναι όμως πολύ ωραίο συναίσθημα. Είσαι ανεξάρτητος, είσαι σε μια ξένη χώρα, γνωρίζεις άλλες κουλτούρες, άλλο κόσμο. Γενικά είναι πολύ καλή ευκαιρία για ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία, όπως εγώ, να πάνε στην Αγγλία για να σπουδάσουν. Μέσω αυτού του προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις την εμπειρία του, να σπουδάσεις στο εξωτερικό. Από την άλλη, έχεις και την ευκαιρία του να παραμείνεις στην Κύπρο, όπου έχεις δίπλα την οικογένειά σου. Εάν θέλεις να πας στην Αγγλία είναι μάλιστα με τα ίδια δίδακτρα που πληρώνεις εάν είσαι στην Κύπρο. Και αν δεν σου αρέσει μπορείς να επιστρέψεις και να συνεχίσεις από εκεί που έμεινες. Δεν νομίζω άλλο πανεπιστήμιο στην Κύπρο να προσφέρει αυτό το πλεονέκτημα.

Φοιτητικές δραστηριότητες

ΕΡ:  Έχεις συμμετάσχει σε κάποια άλλα προγράμματα ή δραστηριότητες, πέραν των ακαδημαϊκών, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο UCLanCyprus;

ΑΠ: Ναι είμαι αντιπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής Σχολής. Οι φοιτητές της Νομικής Κοινότητας του UCLan Cyprus μαζί με την Δρα Σοφία Ματέου, διοργανώσαμε τα Χριστούγεννα έρανο για την Πύλα για τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους. Μαζέψαμε ρούχα, τρόφιμα, παπούτσια και γενικά είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μοιράσαμε στα ίσα στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Επίσης έλαβα μέρος σε ένα συνέδριο που έγινε στις 31 Μαίου και 1η Ιουνίου, το 2nd Annual International Conference on 'Thorny Legal Issues in Aviation'.

ΕΡ: Πως ήταν αυτές οι εμπειρίες;

ΑΠ: Μέσα από αυτές τις συμμετοχές γνωρίζεις κόσμο, όπως για παράδειγμα στην περίπτωσή μου, από το δικηγορικό περιβάλλον. Το σεμινάριο στο οποίο συμμετείχα ήταν παγκόσμιο, έτσι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω άτομα από όλο τον κόσμο και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση, την οποία χρειάζεται να έχει ένας δικηγόρος, αλλά και περισσότερες γνώσεις.  

Δεν υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις πολιτικού περιεχομένου

ΕΡ: Πως είναι οι σχέσεις μεταξύ των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο UCLanCyprus;

Γενικά ως φοιτητές είμαστε πάρα πολύ δεμένοι. Διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα τα καρναβάλια. Τώρα το καλοκαίρι κλείσαμε ευχάριστα την ακαδημαϊκή χρονιά με ένα summer beach party στις 19 Ιουνίου στην παραλία του Γκαλού στη Λάρνακα. Θέλω επίσης να σημειώσω ότι στο πανεπιστήμιό μας δεν έχουμε φοιτητικές παρατάξεις πολιτικού περιεχομένου και πιστεύω είναι κάτι πολύ σωστό, γιατί άσχετα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός φοιτητή, είμαστε όλοι ενωμένοι.

ΕΡ: Σκοπεύεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο UCLanCyprus;

ΑΠ: Οι βλέψεις μου είναι ακαδημαϊκές σίγουρα. Θέλω να κάνω μεταπτυχιακό και να συνεχίσω σε διδακτορικό και πιθανόν να επιλέξω την Αγγλία σε αυτή την περίπτωση.

Υποστήριξη από τον δικηγορικό κόσμο στη Νομική του UCLanCyprus

ΕΡ: Η φοίτηση στο UCLanCyprus πιστεύεις ότι μπορεί να σου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες εργοδότησης απ’ ότι εάν φοιτούσες σε άλλο πανεπιστήμιο;

ΑΠ: Γενικά υπάρχει μεγάλη αποδοχή και υποστήριξη από τον δικηγορικό κόσμο της Κύπρου στην ίδρυση ενός βρετανικού πανεπιστημίου στην Κύπρο. Ακόμη περισσότερο στη δημιουργία Νομικής Σχολής από το UCLan της Αγγλίας.Ήρθαν πολλοί δικηγόροι από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι μας μίλησαν και έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους. Το γεγονός μάλιστα ότι θα αποκτήσω δύο πτυχία, ένα ελληνικό και ένα από το βρετανικό πανεπιστήμιο του UCLan αυτό αυτόματα μου ανοίγει δύο πόρτες. Και στον ελληνικό εργασιακό κόσμο αλλά και στον αγγλικό. Άρα μπορώ άνετα, ανά πάσα στιγμή, εάν εγώ νιώθω εξοικειωμένος με τη γλώσσα, να δουλέψω είτε σε αγγλικό δικηγορικό γραφείο είτε σε ελληνικό.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167