Πρύτανης Ανδρέας Μπουντουβής: Έτσι θα μπει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην «επόμενη ημέρα»


Για το πώς θα μπει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην «επόμενη ημέρα», μετά το κλείσιμο λόγω κορονοϊού, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπουντουβής, η διδασκαλία των μαθημάτων στο Πολυτεχνείο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αποκλειστικά εξ αποστάσεως την τελευταία βδομάδα του Μαΐου, ενώ η διοικητική λειτουργία θα επανέλθει σταδιακά. Παράλληλα, προγραμματίζεται η διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων που δεν ήταν δυνατόν να γίνουν εξ αποστάσεως καθώς και των εξετάσεων.

«Είναι γεγονός ότι το ΕΜΠ περνάει στην επόμενη μέρα με την αισιοδοξία ότι η συνολική εκπαιδευτική διαδικασία θα καρπωθεί το κέρδος της μέχρι στιγμής αποτελεσματικής αντιμετώπισης της εξάπλωσης του COVID-19 στη χώρα», τόνισε ο κ. Μπουντουβής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση «εύθραυστη» και πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς το φθινόπωρο δεν μπορεί να θεωρείται απαλλαγμένη από κινδύνους υποτροπής της πανδημίας, οι σχεδιασμοί στο ΕΜΠ εκτείνονται και πέραν της τρέχουσας ευαίσθητης περιόδου σταδιακής ανάκαμψης από το lockdown και της επικείμενης περιόδου εργαστηρίων και εξετάσεων».

Για τον πρύτανη, θεωρείται κεκτημένο η εμπειρία που αποκτήθηκε μέχρι στιγμής από τη διαχείριση της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του ΕΜΠ και εκτίμησε ότι θα είναι πολύ χρήσιμη στο μέλλον.

Για τη λειτουργία των εργαστηρίων και τη διεξαγωγή των εξετάσεων, ο πρύτανης σημείωσε: «Είναι δύσκολο το εγχείρημα, γιατί οι προδιαγραφές που τίθενται από τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 είναι αποτρεπτικοί της συγκέντρωσης φοιτητών σε κλειστούς χώρους, όπως εργαστήρια και αίθουσες. Οι εξετάσεις από απόσταση έχουν το σοβαρό πλεονέκτημα της έλλειψης υγειονομικού κινδύνου αλλά μειονεκτούν ως προς την ακεραιότητά τους. Όλοι οι παράγοντες, που πολλοί είναι αλληλοσυγκρουόμενοι, θα σταθμιστούν και θα γίνουν επιλογές κατά Σχολή και κατά μάθημα με πρώτιστο κριτήριο την ελάχιστη διακινδύνευση της υγείας των φοιτητών και του προσωπικού».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1435