ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ: Ιστορία και λογοτεχνία για το 1821


Η ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών, μία μηνιαία σειρά διαλέξεων για την ελληνική λογοτεχνία και τον πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια, διοργάνωσε με επιτυχία τον τρίτο θεματικό της κύκλο με τίτλο: «Γνωρίζοντας το 1821. Ιστορία και Λογοτεχνία για την Ελληνική Επανάσταση».

Ο Πέτρος Παπαπολυβίου παρουσίασε πτυχές της ιστορικά βαρυσήμαντης συμβολής της Κύπρου στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ η Αφροδίτη Αθανασοπούλου αναφέρθηκε στην ποιητική πρόσληψη του Ύμνου εις την ελευθερίαν στο εθνικό κέντρο. Στην αρχή του επετειακού αυτού θεματικού κύκλου διαλέξεων έγινε και αναφορά στον καίριο ρόλο της κλασικής παιδείας στη σφυρηλάτηση του εθνικού ιδεώδους και στην ευόδωση των στόχων της Ελληνικής Επανάστασης.

Την εκδήλωση, η οποία έχει καταγραφεί και διατίθεται ηλεκτρονικά στους ιστοτόπους που παρατίθενται πιο κάτω, συντόνισαν οι διοργανωτές της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ, Αλεξάνδρα Ροζοκόκη και Ανδρέας Σεραφείμ, Ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας.

Οι ιστότοποι: http://www.academyofathens.gr/el/research/centers/greeklatin/logo-demia και https://www.youtube.com/watch?v=o_9DIbIm4SE




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4719