Διάλεξη στην Ακαδημία Αθηνών: «Γιατί Κλασικές Σπουδές;»


Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλεί στην τέταρτη διάλεξη του δεύτερου κύκλου της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ, μηνιαίας σειράς διαλέξεων με επιστημονικούς επιμελητές τη Δρα Αλεξάνδρα Ροζοκόκη και τον Δρα Ανδρέα Σεραφείμ. Η ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ φιλοξενεί ομιλητές εγνωσμένου κύρους, φιλολόγους και άλλους επιστήμονες, ανθρώπους του πνεύματος, του πολιτισμού ή της πολιτικής, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας σκέψεις γύρω από τη χρησιμότητα της Κλασικής Φιλολογίας και τη σύνδεσή της με τον κόσμο γύρω μας. Επιπλέον, προσφέρει τον λόγο σε πολιτιστικά ενήμερους και μορφωτικά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας ώστε να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις για ό,τι απασχολεί τη φιλολογία και τον πολιτισμό ευρύτερα.

Η τέταρτη διάλεξη είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, κατά τις ώρες 6-8 μ.μ., και φιλοξενεί ανακοινώσεις των καθηγητών Edward M. Harris (Durham University/University of Edinburgh) και Μιχαήλ Πασχάλη (Πανεπιστήμιο Κρήτης), καθώς και του Δρος Δημήτρη Κανελλάκη (Πανεπιστήμιο Κύπρου). Ο γενικός τίτλος του κύκλου διαλέξεων είναι «Γιατί Κλασικές Σπουδές;»

Όσοι/ες ενδιαφέρονται για παρακολούθηση της διάλεξης πρέπει να συμπληρώσουν την πιο κάτω ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, για να λάβουν τον σχετικό σύνδεσμο Zoom: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyl_A4TQsNoClYUNGmZptbXT4-OTwHirkMk0HjNKHmNJA0_w/viewform




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3634