Κύπριος Καθηγητής στις ΗΠΑ υποδεικνύει νέο μοντέλο πολιτικής διαφήμισης


Ύστερα από χρόνια μελέτης, ο συμπατριώτης μας Νίκος Αντωνιάδης, Καθηγητής Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης, κατάφερε να ανατρέψει το μύθο της πολιτικής διαφήμισης και των ΜΜΕ, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη διεθνή πολιτική επικοινωνία και τις εκστρατείες κυβερνήσεων, κομμάτων και πολιτικών. Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι ο πρώτος που σχεδίασε και διδάσκει το μάθημα του Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John`s, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Springer U.S. και το διεθνές ακαδημαϊκό περιοδικό Society, το νέο μοντέλο πολιτικής επικοινωνίας που έχει αναπτύξει ο Δρ Αντωνιάδης, και μετά από τιμητική πρόσκληση που του απέστειλαν (πέραν της ακαδημαϊκής δημοσίευσης) συμπεριέλαβαν σε ειδικό Συμπόσιο τα ευρήματα της μελέτης του, ως “οδηγό" των δυο μεγάλων κομμάτων των ΗΠΑ”, Δημοκρατικών και Ρεπουπλικανών, αλλά και όλων των πολιτικών ανά τον κόσμο.  

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Νίκος Αντωνιάδης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο με θέμα “Πολιτικό Μάρκετινγκ και Επικοινωνία: Βάζοντας το Λαό στο Επίκεντρο”, εξέτασε βασικά εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας, πως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Δημόσιες Σχέσεις και Διαφήμιση), σε σχέση με την απόδοση που καλείται να έχει ο κάθε πολιτικός/κόμμα/κυβέρνηση, αλλά και σε σχέση με την επίδραση του κάθε εργαλείου επικοινωνίας στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και της τελικής επιλογής του ψηφοφόρου.

Μεταξύ άλλων, το πιο πάνω μοντέλο “καλεί” τα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ και όχι μόνον, να προσαρμόσουν την επικοινωνιακή τους στρατηγική στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας, να εντάξουν το λαό στο “επίκεντρο” των συζητήσεων τους και κυρίως να δώσουν “ρόλο” στον κάθε πολίτη, δίδοντας συγκεκριμένες, πρακτικές κατευθύνσεις.

Ο Δρ Αντωνιάδης  παρέθεσε κάποια αποσπάσματα της μελέτης, σημειώνοντας ότι η επικοινωνία στην πολιτική πρέπει πάντα να είναι “με το λαό, από το λαό, για το λαό” (Abraham Lincoln, 1863) και επαναφέροντας στο σήμερα  τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη, ότι "η κοινωνία προηγείται του ατόμου".

Σημείωσε ότι "μόνο και μόνο τότε η πολιτική θα μπορέσει να επηρεάσει θετικά την κοινή γνώμη και να οδηγήσει την κοινωνία στην πρόοδο και την ευημερία".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1540