Παν. Frederick: Ενδυνάμωση νέων για αντιμετώπιση του ρατσισμού και ξενοφοβίας


Με την εφαρμογή για έξυπνες κινητές συσκευές

Το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (Mobile Devices Laboratory- MDL) του Πανεπιστημίου Frederick ολοκλήρωσε με επιτυχία τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας έξυπνης εφαρμογής, που ονομάζεται Hate Interrupter Teams Creative Tool. Η εφαρμογή αυτή αποτελεί κομμάτι του προγράμματος «Hate Interrupter Teams: Youth counteracting hates peech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning» (HIT) για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Rights, Equality and Citizenship”. Επικεφαλής του προγράμματος αυτού είναι το HFC Hope For Children Crc Policy Center. Το Πανεπιστήμιο Frederick, είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα από την Κύπρο που συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, ανάμεσα σε οκτώ ακόμα εταίρους από επτά χώρες. 

Η εφαρμογή απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται με νέους ανθρώπους σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, στηρίζοντάς τους στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομιλία και τη συμπεριφορά του μίσους και τον αρνητικό αντίκτυπό τους, καθώς και στην ενδυνάμωση των νέων για την αντιμετώπιση του φαινομένου μέσω δημιουργικών εργαλείων. Το Hate Interrupter Teams Creative Tool επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν τις δικές τους αφίσες και φωτογραφικές ιστορίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τυπική και μη τυπική εκπαίδευση, να διαδοθούν ευρέως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας στους νέους να αναλάβουν δράση και να συνεργαστούν με διάφορους φορείς για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η εφαρμογή και οι λειτουργίες της, παρουσιάστηκαν από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του MDL Δρ. Ανδρέα Κωνσταντινίδη κατά τη διάρκεια της τρίτης συνάντησης των εταίρων του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (Mobile Devices Laboratory- MDL) του Πανεπιστημίου Frederick, στο πλαίσιο του προγράμματος, δημιούργησε επίσης και σχετική ιστοσελίδα η οποία είναι διαθέσιμη για το κοινό (σε 6 γλώσσες- http://www.hitproject.eu/) με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και ενημέρωση του κοινού για την ομιλία του μίσους και την αρνητική συμπεριφορά προς τους μετανάστες, αλλά και γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα. Επίσης, η ιστοσελίδα προφέρει μια διαδραστική εμπειρία μέσω μιας ηλεκτρονικής «ανθρώπινης βιβλιοθήκης».

Το έργο αποτελεί συνεργασία εννέα (9) φορέων από διαφορετικές χώρες: HFC Hope For Children Crc Policy Center (Κύπρος – Επικεφαλής εταίρος), Πανεπιστήμιο Frederick (Kύπρος), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (Ελλάδα), Rinova Limited (Ηνωμένο Βασίλειο), Associazione Culturale Mulab (Ιταλία), Associacio Per A La Creacio I Estudis De Projectes Socials C.E.P.S. (Ισπανία), Collage Arts (Ηνωμένο Βασίλειο), Metropolisnet - European Metropolis Employment Network Ewiv (Γερμανία) και Gender Alternatives Foundation (Βουλγαρία).

Η εφαρμογή Hate Interrupter Teams Creative Tool είναι διαθέσιμη στο Google Play και στο Apple Store.

Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mdl.hit

Apple Store: https://apps.apple.com/us/app/hit-creative-tool/id1480505483?ls=1

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










548