Το Παν. Frederick συντονιστής προγράμματος για την ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης των φοιτητών


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Πρώτη Εκπαιδευτική Δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού έργου «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού μυαλού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία.

Τριάντα φοιτητές και φοιτήτριες, δέκα ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες και επτά Πανεπιστήμια και Επαγγελματικά Κέντρα έλαβαν μέρος στην Πρώτη Εκπαιδευτική Δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού έργου “Development of an Entrepreneurial MindSet In Higher Education”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΙΔΕΠ και το Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2.

Το έργο το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής σκέψης των φοιτητών/τριών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και των σπουδαστών/τριών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης συντονίζεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick και βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο υλοποίησής του.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι φοιτητές και φοιτήτριες συμμετείχαν σε ομαδικά εργαστήρια και παρακολούθησαν μαθήματα από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από Κύπρο, Αυστρία και Ελλάδα σε θέματα που άπτονται καινοτόμων τεχνολογιών, σχεδιασμού, μάρκετινγκ, διαχείριση έργων, επιχειρηματικότητας  και άλλων συναφών θεμάτων.

H κοινοπραξία του Έργου περιλαμβάνει τους ακόλουθους επτά εταίρους: Πανεπιστήμιο Frederick (Συντονιστής), FH Joanneum University of Applied Science (Αυστρία), Industry Disruptors Game Changers (Ελλάδα), Εκπαιδευτικός Οργανισμός Δήμητρα (Ελλάδα), Mediterranean Management Center (Κύπρος), University of Nova Gorica (Σλοβενία), και Metropolia University of Applied Sciences (Φινλανδία).

Η δεύτερη Εκπαιδευτική Δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού έργου «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού μυαλού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που θα φιλοξενήσει τους ίδιους φοιτητές και φοιτήτριες θα γίνει στη Σλοβενία μεταξύ 9 και 13 Δεκεμβρίου 2019.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










856