Η σύγχρονη Κυπριακή Οπτική Επικοινωνία στο επίκεντρο του 1ου Design Forum Κύπρου


Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση το 1ο DesignForum Κύπρου, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick και το Graphic Stories Cyprus. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ορισμένους από τους σημαντικότερους Εικαστικούς Δημιουργούς της Οπτικής Επικοινωνίας της Κύπρου, την ιστορία και το έργο τους.

Είκοσι τέσσερις (24) έμπειροι σχεδιαστές αλλά και νεότεροι δημιουργοί μίλησαν για το Design μέσα από 10λεπτες, εύστοχες και πρωτότυπες παρουσιάσεις, εξέφρασαν τις σκέψεις και τις απόψεις τους και παρουσίασαν το δημιουργικό τους ταλέντο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, που αποτελείτο από επαγγελματίες του κλάδου, φοιτητές και μαθητές.

Στο φόρουμ έκαναν παρουσιάσεις, μεταξύ άλλων ο Κύπριος χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης, η Visual Designer και διευθύντρια του Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου Graphic Stories Cyprus Αγγελική Αθανασιάδη, o Εικαστικός/Visual Artist και Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick Κώστας Μάντζαλος, ο διεθνώς βραβευμένος Έλληνας Visual Designer Χάρης Τσέβης, καθώς και επαγγελματίες εικαστικοί δημιουργοί της Οπτικής Επικοινωνίας και ακαδημαϊκοί από πανεπιστήμια της Κύπρου με Τμήματα σχετικά με το Design.    

Το «Design Forum Κύπρου – 10’ για το Design» ήταν μια ανοικτή διαδραστική ημερίδα και ταυτόχρονα ένα ελεύθερο αλληλεπιδραστικό φόρουμ ανάπτυξης, προβολής, καταγραφής και διαφύλαξης της σύγχρονης Κυπριακής Οπτικής Επικοινωνίας. Είχε ως στόχο να φέρει κοντά το σύνολο των δημιουργών της Κύπρου που προέρχονται από τη δημιουργική βιομηχανία και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, παρουσιάζοντας και προβάλλοντας το έργο τους και να ενθαρρύνει τη δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών, αλλά και του κοινού, μέσω της ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών στη βάση ενός ανοικτού και ελεύθερου διαλόγου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










527