Στρατηγική Συνεργασία Πανεπιστημίου Frederick και Medochemie για προώθηση της έρευνας


Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Frederick και η εταιρεία Medochemie. Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick, η κα Νατάσα Φρειδερίκου και η Δρ. Μαρία Παντελίδου και εκ μέρους της Medochemie, η Δρ. Δάφνη Πίττα και ο Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Γιώργου Δημοσθένους και του Αντιπρόεδρου του Τμήματος Φαρμακευτικής, Επίκουρου Καθηγητή, Χαράλαμπου Τριάντη.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία και ανταλλαγή ερευνητών, φοιτητών και προσωπικού, την ανάπτυξη και συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, καθώς και τη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων και του πολιτισμού, προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσα Φρειδερίκου, η υπογραφή του μνημονίου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Πανεπιστημίου, για ανάπτυξη συνεργασιών και διασύνδεση με τον επιχειρηματικό κόσμο. Η Medochemie, σημείωσε η κα Φρειδερίκου, είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής φαρμάκων διεθνώς και η συνεργασία αυτή αναμένεται να έχει άμεσο όφελος, τόσο για τα δυο ιδρύματα, αλλά και για την τοπική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα γενικότερα.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας Medochemie, Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, υπέδειξε ότι το μνημόνιο είναι υψίστης σημασίας για την Κύπρο, καθώς γεφυρώνει, ίσως για πρώτη φορά, τη συνεργασία, μεταξύ της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας του τόπου, με την κυπριακή βιομηχανία. Επισήμανε επίσης, ότι το μνημόνιο θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες που καταβάλει η Medochemie, για εμβάθυνση στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης, ενώ παράλληλα οι ερευνητές του πανεπιστημίου, θα ασχοληθούν με εφαρμοσμένη έρευνα κοινού ενδιαφέροντος. Το μνημόνιο, είπε χαρακτηριστικά ο Δρ. Σεργίδης, αποσκοπεί στην από κοινού προώθηση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας του Πανεπιστημίου Frederick και της Φαρμακοβιομηχανίας Medochemie, σε τομείς της Υγείας σχετιζόμενους με τη Φαρμακευτική Επιστήμη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση της Προέδρου του Τμήματος Φαρμακευτικής, Δρος Μαρίας Παντελίδου, η οποία τόνισε ότι η συνεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα ενισχύσει περαιτέρω τις δραστηριότητες των δυο ιδρυμάτων, συμβάλλοντας παράλληλα στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Δρ. Παντελίδου, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και γνώσεων μεταξύ των ακαδημαϊκών του Τμήματος Φαρμακευτικής και του προσωπικού της Φαρμακοβιομηχανίας Medochemie, αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα της προσφερόμενης μάθησης, την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων και την ανάπτυξη έρευνας στο τομέα των φαρμάκων.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1016