Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Frederick και Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων


Υπεγράφη πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητή Χρίστου Κληρίδη, και του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων Ελλάδος, Δρ. Βασίλη Τζέμου.

Η Συνεργασία συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων σε Αθήνα και Κύπρο, ανταλλαγή επιστημονικών μελετών/γνωματεύσεων σε θέματα Δημοσίου Δικαίου και συνεργασία στα προγράμματα σπουδών του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick.

Ήδη η πρώτη κοινή εκδήλωση με θέματα Κυπριακού-Ελλαδικού-Αγγλικού Διοικητικού Δικαίου πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, και εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης ο κ. Πάνος Αλεξανδρής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ηλιάνα Νικολάου εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick, εκ μέρους της Ένωσης ο κύριος Ιωάννης Κοϊμτζόγλου, Δ.Ν., Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Συντονιστής και  Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, Δρ Βασίλιος Τζέμος. Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων παρέθεσε στη συνέχεια δείπνο με τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλείου της και Καθηγητών. Η επόμενη κοινή εκδήλωση προγραμματίζεται στην Κύπρο στις αρχές του νέου έτους και στην Ελλάδα πριν τον Ιούνιο του 2020.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Καθηγητής Απόστολος Γέροντας και πολλοί άλλοι ακαδημαϊκοί, όπως επίσης και μέλη της Ένωσης, Δικηγόροι/Φοιτητές και εκπρόσωποι της κοινότητας Κυπρίων στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κυπρίων στην Ελλάδα, κ. Γεώργιος Συλλούρης, η κ. Μαρίνα Τσικουρή εκ μέρους της Νομικής Βιβλιοθήκης, κ.ά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










850