Μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Διδακτορικών Φοιτητών Συνόδου των Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων


Με στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας για διδακτορικές σπουδές στην Κύπρο, η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, το 1ο Συνέδριο Διδακτορικών Φοιτητών. Στο συνέδριο συμμετείχαν εβδομήντα τρεις (73) διδακτορικοί φοιτητές, καθώς και ακαδημαϊκοί και ερευνητές από όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου. Οι παρουσιάσεις στο συνέδριο κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων όπως Επιστήμες Ζωής, Πληροφορική, Μηχανική, Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Ανθρωπιστικές Σπουδές.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 1ου Συνεδρίου Διδακτορικών Φοιτητών που διοργάνωσε η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, ο Πρόεδρος της Συνόδου και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, δήλωσε: «Είναι με χαρά και περηφάνεια που αναφέρομαι στην επιτυχή έκβαση του 1ου Συνεδρίου Διδακτορικών Φοιτητών υλοποιώντας την απόφαση που λήφθηκε στην 26η Γενική Συνέλευση της Συνόδου. Ευελπιστούμε το συνέδριο αυτό να γίνει θεσμός. Τέτοιου είδους δράσεις και συνέργειες των Κυπριακών Πανεπιστημίων στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι τα Πανεπιστήμια της Κύπρου μπορούν να συνεργάζονται και να συνδημιουργούν. Όποτε αυτό γίνεται τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και προς όφελος όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας του τόπου μας και της κοινωνίας στο σύνολό της. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα που έρχεται ως συνέχεια άλλων πολύ πετυχημένων δράσεων και συνεργειών, όπως είναι η Κοινοπραξία Κυπριακών Βιβλιοθηκών και τα Γραφεία Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας. Θέλω να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή αλλά και όλους τους διδακτορικούς φοιτητές που συμμετείχαν στο πρώτο αυτό συνέδριο».

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους διδακτορικούς φοιτητές να παρουσιάσουν τις έρευνες τους που βρίσκονται σε εξέλιξη, να συμμετάσχουν σε παρουσιάσεις άλλων διδακτορικών φοιτητών και να λάβουν σχόλια από τους φοιτητές, καθώς και από άλλους ακαδημαϊκούς και ερευνητές. Οι φοιτητές αντάλλαξαν γνώσεις, εμπειρίες, βέλτιστες πρακτικές, και πήραν συμβουλές και εποικοδομητική ανατροφοδότηση για την έρευνα τους. Το συνέδριο χρησίμευσε ως ευκαιρία για τους φοιτητές να επεκτείνουν το δίκτυό τους με άλλους φοιτητές και έμπειρους ερευνητές, και να ξεκινήσουν συνεργασίες για δημοσιεύσεις. Επιπλέον,  ακαδημαϊκοί και ερευνητές από όλα τα Πανεπιστήμια μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με τις διδακτορικές έρευνες και τις πιθανές ακαδημαϊκές σταδιοδρομίες και πρόσφεραν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο επιτυχούς ολοκλήρωσης διδακτορικού προγράμματος.

Το Συνέδριο έλαβε χώρα στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου απαρτιζόταν από τον Καθ. Κωνσταντίνο Φελλά, Αντιπρύτανη Προσωπικού και Έρευνας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τον Καθ. Ανδρέα Ευσταθίου, Αντιπρύτανη Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Καθ. Γιάννη Μανωλόπουλο, Αντιπρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1455