Επίσκεψη Προδρόμου στο Πανεπιστήμιο Frederick


Το Πανεπιστήμιο Frederick επισκέφθηκε ο νέος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), κ. Πρόδρομος Προδρόμου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, κ. Μάριο Παναγίδη, τη Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης, Δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου και λειτουργούς του Υπουργείου.

Τον κ. Προδρόμου υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους και η Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Νατάσσα Φρειδερίκου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ. Χριστόφορος Χαραλάμπους, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος, και ο Αντιπρύτανης Διασφάλισης Ποιότητας και Ακαδημαϊκής Αριστείας του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κώστας Κυριάκου.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου καλωσόρισε τον Υπουργό και έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία του πανεπιστημίου και στα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν και καθοδηγούν τη στρατηγική του: τη φοιτητοκεντρική του προσέγγιση και την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών του.

Ακολούθως, ο Πρύτανης αναφέρθηκε στα άμεσα και μακροπρόθεσμα σχέδια του Πανεπιστημίου, που περιλαμβάνουν δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών και ανάπτυξη καινούριων υποδομών για στέγαση, καθώς και άλλων εγκαταστάσεων: «To Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που έχει άδεια λειτουργίας σε δύο πόλεις: Λευκωσία και Λεμεσό. Είναι στα σχέδιά μας μεγάλη επέκταση στη Λεμεσό, τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και σε προγράμματα σπουδών και η ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών για στέγαση των φοιτητών και στις δύο πόλεις».  

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα, τόσο του Πανεπιστημίου, όσο και των ακαδημαϊκών και φοιτητών του, στο πλούσιο ερευνητικό του έργο, καθώς και στη συμμετοχή του Πανεπιστημίου σε διεθνή δίκτυα για την προώθηση της έρευνας και της διδασκαλίας. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις διεθνείς συνεργασίες του Πανεπιστημίου, στα διαπανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, στην ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης, αλλά και στις πρωτοβουλίες για επέκταση των διεθνών συνεργασιών με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου. Ειδική αναφορά έκανε και στις επικείμενες αξιολογήσεις του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), Τμηματικές και Ιδρυματική, σημειώνοντας πως στόχος του Πανεπιστημίου είναι η συνεχής διασφάλιση της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών του. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης της ήδη γόνιμης συνεργασίας με το ΥΠΠΑΝ και της αναγκαιότητας για περαιτέρω στήριξη των ιδιωτικών κυπριακών πανεπιστημίων και των φοιτητών τους.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Frederick για την ανάπτυξή του, εκφράζοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο λειτουργεί σε δύο πόλεις, σημειώνοντας ότι η αποκέντρωση είναι προς όφελος της ευρύτερης πολιτικής. Εξήρε το πανεπιστήμιο για το γεγονός ότι θέτει τους φοιτητές στο επίκεντρο των δράσεών του, τονίζοντας ότι και στα σχολεία πρέπει να ακολουθείται μαθητοκεντρική προσέγγιση. Εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι υλοποιείται ο στόχος να αποτελέσει η Κύπρος περιφερειακό κέντρο εκπαιδευτικών υπηρεσιών, τονίζοντας ότι παρατηρείται θεαματική ανάπτυξη στην προσέλκυση ξένων φοιτητών. Τέλος, δήλωσε ότι το Υπουργείο δίνει έμφαση στη διαφύλαξη της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαβεβαιώνοντας ότι θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία και διάλογο με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

187