Μεγάλη απώλεια για το Πανεπιστήμιο Frederick ο θάνατος του Ουράνιου Ιωαννίδη


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 στο Νέο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Με βαθύτατη θλίψη το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου και Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Ουράνιου Ιωαννίδη.

Ο Ουράνιος Ιωαννίδης, ο οποίος διετέλεσε Βουλευτής κατά την περίοδο 1996-1999 και Υπουργός Παιδείας από το 1999-2003, υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Frederick για 11 χρόνια. Αρχικά, ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου και αργότερα ως Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου μέχρι και το 2016.

Η συμβολή του Ουράνιου Ιωαννίδη στην ίδρυση, λειτουργία και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Frederick ήταν τεράστια και καθοριστική για τη μελλοντική του πορεία.

Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με πλούσια δράση και προσφορά σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 στο Νέο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου σε έκτακτη Συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, αφού ενημερώθηκε για το θλιβερό συμβάν, αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. Οι σημαίες του Πανεπιστημίου να κυματίζουν μεσίστιες για 3 μέρες.
  2. Το Πανεπιστήμιο θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία από τον Πρύτανη, μέλη του Συμβουλίου και μέλη του Ακαδημαϊκού και Διοικητικού προσωπικού.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Συμβουλίου.
  4. Να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένου παροχής υποτροφιών στη μνήμη του εκλιπόντος για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










890