Παν. Frederick: Απρόσκοπτα ολοκληρώθηκαν οι πρώτες μέρες εξ αποστάσεως διδασκαλίας


 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες μέρες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθημάτων των συμβατικών προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μάθησης του Πανεπιστημίου. Η πλατφόρμα, που χρησιμοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια από το Πανεπιστήμιο, αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής, με πληθώρα εργαλείων σύγχρονης, ασύγχρονης, διαδραστικής επικοινωνίας και τηλεδιάσκεψης. Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου έχει προετοιμαστεί ώστε να παρέχει σε καθημερινή βάση ζωντανά και διαδραστικά μαθήματα στους φοιτητές. Οι φοιτητές έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις διαλέξεις, μαθησιακό υλικό, βοηθήματα και στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη από το σπίτι τους.

Αναφερόμενη στη νέα εκπαιδευτική διαδικασία, η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, δήλωσε: «Αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στη χρήση εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που αποκτήθηκε τα τελευταία 7 χρόνια μέσω της προσφοράς 13 εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών, το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί με επιτυχία σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, παρέχοντας εξ αποστάσεως διδασκαλία και στήριξη στους φοιτητές. Αν και πρωτόγνωρη αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία για τους περισσότερους από τους φοιτητές μας, την υποδέχτηκαν και την αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό, θετικότητα και αισιοδοξία. Ευχαριστούμε ολόκληρη την πανεπιστημιακή μας κοινότητα (φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό) για τη δύναμη, τη συνέπεια και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν».

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Πανεπιστημίου, τα μαθήματα των συμβατικών προγραμμάτων σπουδών του θα παρέχονται εξ αποστάσεως, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Για την παρακολούθηση της εφαρμογής και έλεγχο της ποιότητας της νέας διαδικασίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, προχώρησε στη σύσταση και τον διορισμό δύο Ειδικών Επιτροπών, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες η κάθε μία. Πρόκειται για την Επιτροπή Παρακολούθησης Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και Υλοποίησης Αποφάσεων και την Επιτροπή Ελέγχου και Διασφάλισης ποιότητας.

Το Πανεπιστήμιο ενισχύει τους φοιτητές όχι μόνο ακαδημαϊκά, αλλά και ψυχολογικά και σωματικά. Πέραν των μαθημάτων που διεξάγονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, το Πανεπιστήμιο συνεχίζει να παρέχει σε όλους τους φοιτητές συμβουλευτική στήριξη μέσω του Συμβουλευτικού του Κέντρου, που ειδικά αυτή την περίοδο ενθαρρύνει  όσους φοιτητές βιώσουν αισθήματα φόβου και άγχους να έρθουν σε επαφή με τους λειτουργούς του. Οι υπηρεσίες παρέχονται μέσω εξ αποστάξεως επικοινωνίας (τηλεδιασκέψεις, τηλεφωνική επικοινωνία και email), και θα συνεχίσουν να παρέχονται με αυτό τον τρόπο καθ’ όλη την περίοδο που θα ισχύει και η εξ αποστάσεως διεξαγωγή μαθημάτων. Επιπρόσθετα, το Αθλητικό Γραφείο του Πανεπιστημίου βρίσκεται στη διαδικασία ετοιμασίας τηλεδιασκέψεων και βίντεο για εκγύμναση και ενδυνάμωση από το σπίτι, αλλά και παροχή καθημερινών συμβουλών για την καθημερινή φροντίδα, υγεία και διατροφή.

Τέλος, οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Frederick σε Λευκωσία και Λεμεσό λειτουργούν απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας διαδικασίας, προκειμένου να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη στους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1738