12η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς από το Πανεπιστήμιο Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate


Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate, με την υποστήριξη της Π.Ο.Ε.Δ., διοργανώνουν τη 12η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς Προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης με θέμα: «Ιστορίες να ονειρεύεσαι... Τα παραμύθια ‘αγγίζουν’ τις Καλές Τέχνες: Αρχιτεκτονική, Ζωγραφική, Θέατρο, Λογοτεχνία, Μουσική, Χορός».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 (9:00 - 12:30) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σκοπό έχει να παρουσιάσει συσχετίσεις μεταξύ του κόσμου της λογοτεχνίας και των καλών τεχνών και να προτείνει τρόπους δημιουργικής αξιοποίησης των λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική τάξη.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν οι γνωστοί συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Λιάνα Δενεζάκη, Μάρω Θεοδωράκη, Μαριλένα Καββαδά, Άννα Κουππάνου, Θοδωρής Παπαϊωάννου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ειδικά βιωματικά εργαστήρια για τους συμμετέχοντες, ενώ η κα Δέσπω Φρειδερίκου, καλλιτέχνης, παιδαγωγός και καθηγήτρια τέχνης, θα παρουσιάσει εισήγηση με τίτλο «Ένα ταξίδι μέσα από την Τέχνη και την Λογοτεχνία».

Οι διοργανωτές έχουν ήδη υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία άλλες έντεκα (11) Ημερίδες Παιδικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς Προδημοτικής και Δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και μία Ημερίδα Εφηβικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ενημερωθεί για τη διαδικασία εγγραφής στην ημερίδα μέσω εγκυκλίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










469