Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Επιστημονική Ημερίδα του Τμ. Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick


Για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα 

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου η διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που διοργάνωσε το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη στήριξη του Εκπαιδευτικού και Εξεταστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, ακαδημαϊκοί Πανεπιστημίων της Ελλάδας και έγκριτοι νομικοί φώτισαν επίκαιρα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν εν μέσω πανδημίας και επηρεάζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Μέσα από τις εισηγήσεις τους, οι ομιλητές ανέλυσαν τα μέτρα που υιοθετούνται για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19 σχολιάζοντας τη συνταγματικότητα και τη συμβατότητά τους με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρθηκαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ εστίασαν σε πτυχές που δεν συζητήθηκαν επαρκώς στη δημόσια σφαίρα όπως τα δικαιώματα των παιδιών, οι έμφυλες σχέσεις και το δικαίωμα στην εργασία εν μέσω πανδημίας.

Στη διάρκεια της Ημερίδας, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τον Καθηγητή Χαράλαμπο Χρυσανθάκη από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), την Καθηγήτρια Ευαγγελία Κουτούπα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον Καθηγητή Απόστολο Γέροντα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ Δρα Μαίρη Λεοντσίνη αλλά και από τον νομικό Αχιλλέα Δημητριάδη. Με εισηγήσεις συμμετείχαν τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick: Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Δέγλερης, Δρ Κωνσταντίνος Κουρούπης, Δρ Βασιλική Καραγκούνη, Δρ Ιωάννης Βουδούρης, Δρ Σωτήρης Θεοχαρίδης, Δρ Ιωάννης Ρεβολίδης, Δρ Μαρία Στυλιανίδου, Δρ Κατερίνα Συκιώτη, Δρ Γιώργος Χριστοφίδης και Δρ Ελένη Μίχα.

Μεγάλος αριθμός δικηγόρων και νομικών παρακολούθησε διαδικτυακά την Ημερίδα, η οποία εντάχθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των δικηγόρων μελών του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν, εξάλλου, και μέλη της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/2QnGXn4




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










531