Το Πανεπιστήμιο Frederick εκφράζει θλίψη για τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου


Το Πανεπιστήμιο Frederick εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο της πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κλαίρης Αγγελίδου.

Πρωτίστως αγωνίστρια στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, η Κλαίρη Αγγελίδου έφυγε από τη ζωή ανήμερα της 66ης επετείου της έναρξης του αγώνα. Συνεπής στον στόχο της επιστροφής στη γενέτειρά της, Αμμόχωστο, δεν έπαψε να εμπνέεται από την πόλη του Ευαγόρα και να μεταλαμπαδεύει την αγάπη της γι’ αυτήν μέσα από το λογοτεχνικό και εκπαιδευτικό της έργο. Σημαντική υπήρξε η συμβολή της στην κλασική παιδεία του τόπου και όχι μόνο, μέσα από την πλούσια δράση της από τις θέσεις της Υπουργού (1993-1997), της βουλεύτριας και βεβαίως της φιλόλογου σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης (1956-1991).

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, αναφέρει σε δήλωσή του: «Είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ με την Κλαίρη Αγγελίδου κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού. Γνώρισα έναν ξεχωριστό άνθρωπο με όραμα, πάθος, πατριωτισμό, αγάπη για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τους μαθητές και φοιτητές αυτού του τόπου. Η Κλαίρη Αγγελίδου είχε ανιδιοτελή έγνοια για την πατρίδα και την παιδεία που υπηρέτησε επί σειρά ετών με πάθος και αφοσίωση.»

Αποχαιρετούμε τον πολυσχιδή, πνευματικό άνθρωπο που υπήρξε η Κλαίρη Αγγελίδου με ένα στίχο από την πλούσια παρακαταθήκη της:

«Φύλαξε το κλειδί. Είναι του σπιτιού.

Όταν θα πας, ν’ ανοίξεις.

Σε τόπο φύλαξέ το σίγουρο

και κάπου κάπου να το καθαρίζεις.

Δεν πρέπει να σκουριάσει.

Να’ ναι έτοιμο, μόλις σας πούνε

να γυρίσετε  […]

Εγώ δε θα γυρίσω, όπως το λογάριαζα.

Εσύ θα πας. […]»

Απόσπασμα από το ποίημα «Στερνός λόγος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










468