Προκηρύξεις θέσεων για Μεταπτυχιακά της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Frederick


Για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από υποψήφιους για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022 για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται δεκτές αιτήσεις για τα ακόλουθα προγράμματα:

-    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (MScinElectricalEngineering), ένα πρόγραμμα σπουδών που επικεντρώνεται σε τρεις τομείς εξειδίκευσης: (α) Συστήματα Επικοινωνιών, (β) Συστήματα Ισχύος και (γ) Συστήματα Ελέγχου, και που στόχο έχει να εξοπλίσει του αποφοίτους του με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, τη συντήρηση και τη διαχείριση των ηλεκτρικών συστημάτων που σχετίζονται με την εξειδίκευσή τους.

-    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιπέδου Μάστερ στο Σχεδιασμό, Κατασκευαστική Τεχνολογία & Συγκολλήσεις (MScin Manufacturing and Welding Engineering Design), που στόχο έχει να παρέχει στους αποφοίτους του προηγμένη γνώση για τις τεχνολογίες παραγωγής, αλλά  και το αναγκαίο επιστημονικό υπόβαθρο, έτσι ώστε να μπορούν να εισέλθουν με επιτυχία στη βιομηχανία κατασκευής μηχανημάτων / μηχανισμών και να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γνώση για να γίνουν ειδικοί στους τομείς σχεδιασμού, κατασκευής και συγκόλλησης στη μηχανική επιστήμη.

-    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιπέδου Μάστερ στη Δομοστατική Μηχανική (MScinStructuralEngineering), το μοναδικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη Δομοστατική Μηχανική και προετοιμάζει Πολιτικούς Μηχανικούς και άλλους σχετικούς πτυχιούχους για επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα των Δομοστατικών Κατασκευών.

-    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιπέδου Μάστερ στα Έξυπνα Συστήματα και Συστήματα Διαδικτύου (MScinWebandSmartSystems), που αποσκοπεί στην ανάπτυξη αποφοίτων που θα έχουν εις βάθος γνώση και προηγμένες δεξιότητες των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις εφαρμογές διαδικτύου και τα έξυπνα συστήματα. Το πρόγραμμα προσφέρει δύο ειδικότητες: (α) Ειδικότητα στα συστήματα Διαδικτύου και (β) Ειδικότητα στα έξυπνα Συστήματα.

-    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιπέδου Μάστερ στα Αειφόρα Ενεργεικά Συστήματα (MScin Sustainable Energy Systems), ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκριθεί στις αναδυόμενες ανάγκες της Κύπρου για εκπαίδευση στον τομέα των αειφόρων ενεργειακών συστημάτων.

-    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ στη Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κατασκευών και Μνημείων (MSc in Conservation and Restoration of Historical Structures and Monuments), ένα  πρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία και προαγωγή του ανθρώπινου πολιτισμού μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία ειδικών θεμάτων συντήρησης και αποκατάστασης ιστορικών και μνημειακών κατασκευών.

H Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου προσφέρει πάνω από 25 προγράμματα σπουδών και διακρίνεται για την πολύχρονη επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία, το εξαίρετο ακαδημαϊκό προσωπικό και το πλούσιο ερευνητικό της έργο, στοιχεία που την τοποθετούν στο επίκεντρο των εξελίξεων στο πεδίο της Μηχανικής και της Τεχνολογίας. Στο Πανεπιστήμιο  προσφέρονται σήμερα πέραν των 30 μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Τα περισσότερα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι μοναδικά στην Κύπρο και παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες εξειδίκευσης, ώστε να αποκτηθούν γνώσεις και δεξιότητες που δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας.

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education University Impact Rankings 2021 κατατάχθηκε στα καλύτερα 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως στη γενική κατάταξη, στα καλύτερα 10% των πανεπιστημίων στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση, και στα καλύτερα 25% των πανεπιστημίων στην κατηγορία Συνεργασία για τους Στόχους. Στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 9 κατηγορίες, ενώ κατατάχθηκε Νο 201 ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη στην οποία τα πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα έργα της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει τη δημιουργία -έως το 2024- περίπου είκοσι δικτύων πανεπιστημίων που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Εισδοχής του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία τηλ. +357 22394394 ή στη Λεμεσό τηλ. +357 25730975, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@frederick.ac.cy

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες για το κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και τα κριτήρια εισδοχής του, επισκεφθείτε τη σελίδα: https://bit.ly/3fEVSni




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










419