Συνάντηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Frederick με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Klaipeda της Λιθουανίας


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, συναντήθηκε στις 9 Ιουνίου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Klaipeda της Λιθουανίας, Καθηγητή Arturas Razbadauskas.

Από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick προέκυψε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για πιθανές συνέργειες ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια, τα οποία ήδη συνεργάζονται ως μέλη της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας EU-CONEXUS. Πρόκειται για ένα δίκτυο εννέα Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που εστιάζει στην ευφυή αειφόρο παράκτια οικιστική ανάπτυξη και που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την ενδυνάμωση στρατηγικών συνεργασιών και την ανάπτυξη του ανταγωνισμού των Πανεπιστημίων της Ευρώπης στον διεθνή χώρο. Ο Καθηγητής Razbadauskas απέδωσε τα εύσημα στο Πανεπιστήμιο Frederick για τη συνεισφορά του στο δίκτυο, την οποία αξιολόγησε με θετικό πρόσημο. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον ίδιο τον Καθηγητή Δημοσθένους για τη συμβολή του ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του EU-CONEXUS και του απηύθυνε προσωπική πρόσκληση στην επόμενη συνάντηση των μελών της κοινοπραξίας, στη Λιθουανία.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Klaipeda έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις υψηλές επιδόσεις που πέτυχε το Πανεπιστήμιο Frederick στην παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων Times Higher Education University Impact Rankings 2021, που αξιολογεί τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε σχέση με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στα καλύτερα 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως ανάμεσα στα 1240 που έχουν λάβει μέρος.

Κατά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία, ο Καθηγητής Δημοσθένους και ο Καθηγητής Razbadauskas αναφέρθηκαν στα προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημίων τους και στην ερευνητική τους δραστηριότητα και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας στους τομείς της ναυτιλιακής τεχνολογίας και των ναυτιλιακών σπουδών όπου εξειδικεύονται τα δύο Πανεπιστήμια. Εξέτασαν, δε, το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας στον τομέα της Υγείας, με αφορμή τα κοινά προγράμματα σπουδών τους.

Επιπλέον, οι δύο Πρυτάνεις αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις μεγάλες  προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Το Πανεπιστήμιο Klaipeda είναι εταίρος και το Πανεπιστήμιο Frederick συνεργαζόμενος εταίρος στην πανεπιστημιακή κοινοπραξία EU-Conexus, στην οποία συμμετέχουν ακόμη επτά Πανεπιστήμια: το Rochelle Université (Γαλλία), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), το Technical University of Civil Engineering Bucharest (Ρουμανία), το Universidad Católica de Valencia “San Vicente Mártir” (Ισπανία) και το University of Zadar (Κροατία) ως εταίροι και το Waterford Institute of Technology (Ιρλανδία) και το University of Rostock (Γερμανία) ως συνεργαζόμενοι εταίροι. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










418