Ολοκληρώθηκαν με 4 Σχολές οι Τελετές Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick


Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ τιμήθηκαν, μέσω των Γενικών Διευθυντών τους, για τη διαχείριση της πανδημίας  

Σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού για το τέλος ενός ταξιδιού με γόνιμες προκλήσεις, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου η 4η και τελευταία τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick, για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-21 και 20219-20. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με φυσική παρουσία και με αυστηρό πρωτόκολλο σύμφωνα με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας της νόσου Covid-19. Κατά την τελετή αποφοίτησαν οι πτυχιούχοι τεσσάρων από τις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου Frederick: Σχολής Επιστημών Υγείας, Σχολής Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών και της Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών. 

Στο πλαίσιο της τελετής και στην παρουσία του νέου Υπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, τιμήθηκαν η Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και ο κ. Χρίστης Λοϊζίδης, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), για την καθοριστική τους συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως ανέφερε σχετικά η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου: «Η πανδημία μάς θύμισε πόσο σημαντική είναι η γνώση και οι επιστήμες, μας ανάγκασε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις και την ανθεκτικότητά μας και ανέδειξε τον τομέα της Υγείας και τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν οι λειτουργοί του, από όποιο πόστο κι αν την υπηρετούν.» Η κα Φρειδερίκου υπογράμμισε ακόμη πως παρά τις πολλές δυσκολίες που κλήθηκε το Πανεπιστήμιο και οι άνθρωποί του να αντιμετωπίσουν, συνέχισε να θέτει ψηλά στις προτεραιότητές του να αποτελεί φορέα αλλαγής στην κοινωνία. «Η δέσμευσή μας για ένα καλύτερο αύριο αποδεικνύεται από τα πρόσφατα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαμε στο TimesHigher Education University Impact Rankings 2021. Τη μοναδική κατάταξη παγκοσμίως, που αξιολογεί τα Πανεπιστήμια σε σχέση με τους δεκαεπτά Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο που έχουν τα Πανεπιστήμια στον σύγχρονο κόσμο. Αν και ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε στην αξιολόγηση αυτή, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει καταταχθεί στα καλύτερα 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως με εξαιρετικές επιδόσεις ιδιαίτερα στον τομέα της διδασκαλίας. Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στα καλύτερα 10% των πανεπιστημίων στην κατηγορία που αφορά στην Ποιοτική Εκπαίδευση, ενώ στην κατηγορία Συνεργασία για τους Στόχους, που αξιολογεί την ερευνητική δραστηριότητα, τις σχέσεις δικτύωσης και την εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο έχει καταταχθεί στα καλύτερα 25% των πανεπιστημίων».

Επίτιμος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας. Στην ομιλία του, ο Καθ. Ζώρας ανέπτυξε το θέμα «Το Πανεπιστήμιο και ο Δάσκαλος του Μέλλοντος» αναφερόμενος στις αλλαγές στο διεθνές σκηνικό της γνώσης και της οικονομίας, στις προκλήσεις για την εξέλιξη των πανεπιστημίων και στους συντελεστές που επηρεάζουν τους ακαδημαϊκούς/πανεπιστημιακούς θεσμούς. Ο Καθ. Ζώρας μίλησε ακόμη για τον ρόλο του πανεπιστημιακού δασκάλου ως εμπνευστή και καθοδηγητή, ο οποίος δίνει το έναυσμα για την ανάπτυξη των ταλέντων όλων των φοιτητών και την οργάνωση της πρόσβασής τους στη γνώση. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Καθ. Ζώρας προέτρεψε τους απόφοιτους και τις απόφοιτες «κόντρα στον άνεμο, να χτίζετε ανεμόμυλους κι όχι να ορθώνετε ανεμοφράχτες».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους ανακοίνωσε την απόφαση του Συμβουλίου της Σχολής Επιστημών Υγείας να προτείνει τον Καθηγητή Ζώρα ως τον πρώτο επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής. Η αναγόρευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021. Επιπρόσθετα, στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης ανακοίνωσε ότι αναμένεται από τον Φορέα ΔΙΠΑΕ η πιστοποίηση κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο «Ευρωπαϊκό Δίκαιο». Το διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών βρίσκεται στο τελικό στάδιο αξιολόγησης – πιστοποίησης και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-22.

Χαιρετισμό στην τελετή απέστειλε και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, κ. Ζέττα Μακρή η οποία μίλησε με πολύ τιμητικά λόγια για το Πανεπιστήμιο Frederick: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι μαζί σας σε μια εκδήλωση που φέρει την υπογραφή ενός από τα πιο σεβαστά και αναγνωρίσιμα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως, με αποδεδειγμένη και διαρκή επιστημονική, ερευνητική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και κοινωνική δράση», είπε η Ελληνίδα Υφυπουργός. «Ένα Πανεπιστήμιο με ισχυρή ταυτότητα και ανθρώπινο πρόσωπο, που θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα την πρόοδο και ευημερία των φοιτητών του, την εξέλιξη και την αναγνώριση των καθηγητών του, την πρωτοπορία και την καινοτομία στις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και παιδαγωγικές πρακτικές. Ένα Πανεπιστήμιο με βαθιά φιλοσοφία, με εντυπωσιακή πορεία, με πολλά υποσχόμενη συνέχεια και αδιάκοπη προσφορά στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τελετή Αποφοίτησης της 30ης Ιουνίου στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=5qbELWGEwOM&t=79s 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










642