Πανεπ. Frederick: «Μαθαίνω Φτιάχνοντας»: Εργαστήρι βιωματικής μάθησης στο Σχολείο του Δάσους


Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Σχολείο του Δάσους -το οποίο υλοποιείται με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Frederick- πραγματοποιεί εργαστήρι βιωματικής μάθησης στο δάσος του Κόρνου, για παιδιά 7 – 11 ετών.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιό του τα παιδιά θα φτιάξουν λαχανόκηπο, θα κάνουν κομποστοποίηση, θα διαμορφώσουν ένα χώρο στη φύση, θα βάψουν, θα σκάψουν, θα παίξουν, θα γελάσουν, θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Σε αυτό το εργαστήρι, τα παιδιά θα αναλάβουν, με την καθοδήγηση εμψυχωτών, μια σειρά από πρότζεκτ, χρήσιμα για την καθημερινότητά μας, χρήσιμα για μια βιώσιμη ζωή. Στη διαδικασία θα εφαρμόσουν όσα ήδη ξέρουν και θα κατανοήσουν όσα ήξεραν θεωρητικά αλλά δεν είδαν ποτέ στην πράξη. Θα μάθουν, θα ανακαλύψουν και θα συνδεθούν με το φυσικό τους περιβάλλον.

Το εργαστήρι βιωματικής μάθησης θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Σχολείου του Δάσους, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2021-22 για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο εργαστήρι θα ετοιμάσουν και θα παραδώσουν τον χώρο στα μικρότερα, για την έναρξη της σχολικής τους εμπειρίας στο δάσος.

Συντονισμός: Δρ Νικολέττα Χριστοδούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Frederick

Πότε: Δευτέρα 30 Αυγούστου – Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

Πού: Δάσος του Κόρνου

Ώρες: 08:00 - 13:00

Κόστος: 75 ευρώ / εβδομάδα (περιλαμβάνεται πρόγευμα και μεσημεριανό)

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 99803654, https://www.facebook.com/forestschoolcyprus, forestschool.cy@gmail.com




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










534