Επίσκεψη βουλευτών και μελών του ΑΚΕΛ στο Πανεπιστήμιο Frederick


Στο επίκεντρο η παιδεία, το αίτημα για αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών και η προώθηση των κυπριακών πανεπιστημίων στο εξωτερικό

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Γιώργος Λουκαΐδης και οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου και κ. Χρίστος Χριστόφιας, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Frederick, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ υποδέχθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους και η Πρόεδρος του Συμβουλίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, στην παρουσία του Αντιπρύτανη Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Καθηγητή Μιχάλη Κωμοδρόμου, του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκής Αριστείας και Ποιότητας Καθηγητή Κώστα Κυριάκου, του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Δρα Χρίστου Θεμιστού και της Προέδρου του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής Δρος Βικτωρίας Παύλου. Ο Πρύτανης και οι Αρχές του Πανεπιστημίου ενημέρωσαν την Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για την πορεία του Πανεπιστημίου, τα επιτεύγματά του και την ερευνητική του δραστηριότητα. Συζήτησαν, επίσης, θέματα στήριξης των φοιτητών και ζητήματα που απασχολούν ειδικά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το αίτημα της αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα. Τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθ. Δημοσθένους όσο και ο κ. Λουκαΐδης ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο και σημαντικό ζήτημα σχετικά με την προσέλκυση φοιτητών από την Ελλάδα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου αναφερόμενος στην επίσκεψη είπε: «Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου μας την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και να παρουσιάσουμε όλα τα επιτεύγματα, τις επιτυχίες και διεθνείς διακρίσεις του Πανεπιστημίου μας, τόσο στη διδασκαλία όσο και στην έρευνα. Το Πανεπιστήμιο Frederick απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στο U-Multirank συγκρινόμενο με κυπριακά, ελληνικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, με βαθμολογία Α σε δέκα κατηγορίες και σ’ αυτά τα αποτελέσματα αποτυπώνεται η σκληρή δουλειά που γίνεται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα στο Πανεπιστήμιό μας διαχρονικά». Ο Πρύτανης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για τη συνεχή και με κάθε μέσο στήριξη που παρέχει το Πανεπιστήμιο στους φοιτητές του μέσα από αριθμό υποτροφιών στη μνήμη του Ιδρυτή του Πανεπιστημίου, Μιχάλη Φρειδερίκου, υποτροφιών που στηρίζουν την ακαδημαϊκή αριστεία και ειδικών υποτροφιών στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. «Αυτό που τονίσαμε ιδιαίτερα είναι ότι αναμένουμε από το ΑΚΕΛ, αλλά και όλα τα κόμματα γενικότερα, να στηρίξουν ουσιαστικά την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με κάθε τρόπο και μέσο, και να σταθούν δίπλα και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν στη μεγάλη προσπάθεια προώθησης των Κυπριακών Πανεπιστημίων στο εξωτερικό έτσι ώστε να επιτευχθεί ο διαχρονικός στρατηγικός στόχος να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.»

Η κα Νατάσσα Φρειδερίκου με τη σειρά της τόνισε ότι κύριο μέλημα του Πανεπιστημίου είναι η πορεία των φοιτητών του και η συνεχής και πολύπλευρη στήριξή τους. «Είναι σημαντική η στενή επαφή με το ΑΚΕΛ αλλά και με τα υπόλοιπα κόμματα και την πολιτεία, προκειμένου να ανταλλάζουμε απόψεις και εισηγήσεις, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημά μας την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και πολύπλευρης στήριξης στους φοιτητές μας.» Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι η Διοίκηση του Πανεπιστημίου θα συνεχίσει να εργάζεται με ζήλο και προσήλωση για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Λουκαΐδης αφού αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή του Πανεπιστημίου Frederick στην εκπαίδευση του τόπου, πρόσθεσε: «Αποδίδουμε τεράστια σημασία στον τομέα της εκπαίδευσης και στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, αφού διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κυπριακή κοινωνία, αλλά και την οικονομία.

Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ενέργειες και αποφάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική λειτουργία των Πανεπιστημίων, και ειδικότερα την προσπάθεια των κυπριακών πανεπιστημίων για δημιουργία οργανισμού προώθησης της εκπαίδευσης στο εξωτερικό με σκοπό το να καταστεί η Κύπρος εκπαιδευτικός οργανισμός.» Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου Frederick, σημειώνοντας ότι: «Το Πανεπιστήμιο Frederick έδειχνε πάντοτε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους φοιτητές και τα προβλήματά τους. Υπάρχει ανάγκη περαιτέρω οικονομικής στήριξης όλων των φοιτητών και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται και η εισήγησή μας για ενίσχυση με επιπρόσθετα κρατικά κονδύλια.»

 

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με μέλη της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου και μαζί να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα που απασχολούν τη φοιτητική κοινότητα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










525