Εργαστήρια Συγγραφής Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Frederick


Ολοκληρώθηκε ο 8ος κύκλος με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων

Ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου ο νέος κύκλος των Εργαστηρίων Συγγραφής Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας που προσφέρει ετήσια σε εκπαιδευτικούς το Πανεπιστήμιο Frederick, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Στον φετινό, όγδοο κύκλο των Εργαστηρίων, τα οποία οργανώνει το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου, συμμετείχαν 36 εκπαιδευτικοί προσχολικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.

Στα εργαστήρια δίδαξαν αφιλοκερδώς, όπως κάθε χρόνο, οι καταξιωμένοι συγγραφείς παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, Φυτούλα Βακανά, Σάντρα Ελευθερίου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Δέσποινα Ηρακλέους, Άννα Κουππάνου, Έλενα Περικλέους, Αντώνης Σέργης, Δήμητρα Χαραλάμπους και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ Κατερίνα Καρατάσου.

«Η προβολή του ποιοτικού βιβλίου και η προώθηση της δημιουργικής γραφής στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και είμαστε ευτυχείς γιατί, για ακόμη μια χρονιά, τα Εργαστήρια Συγγραφής Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας αγκαλιάστηκαν με ενθουσιασμό από τον εκπαιδευτικό κόσμο» αναφέρει η Δρ Καρατάσου, η οποία συντόνισε την οργάνωση των Εργαστηρίων. Στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετείχαν και οι διδακτορικές φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Ιωάννα Γεωργούλια Χριστοδούλου, Μαρία Παπανδρέου και Αναστασία Μαγίδου. «Στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητάς μας βρίσκονται οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας. Η εμπλοκή τους είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια κοινότητα μάθησης έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας, η οποία θα επιδρά θετικά στον τρόπο που μαθαίνουν, σκέφτονται και δρουν.»

Ο θεσμός των Εργαστηρίων Συγγραφής Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας περιλαμβάνει διαγωνιστικό μέρος με βραβεία υποτροφίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Επιστήμες της Αγωγής: Αναλυτικά Προγράμματα και Διδασκαλία και πιο συγκεκριμένα στον τομέα έμφασης «Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση».

Στους/στις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης των εργαστηρίων. 

Ο επόμενος κύκλος των Εργαστηρίων Συγγραφής Παιδικής Νεανικής Λογοτεχνίας προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο 2022. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


362