Πανεπιστήμιο Frederick και Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας


Παροχή αριθμού υποτροφιών σε μέλη της ΕΑΚ

Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την υλοποίηση αμοιβαία επωφελών δράσεων υπέγραψαν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, το Πανεπιστήμιο Frederick και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ).  Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Δρ Κωστάκης Κωνσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και Συντονιστής του Προγράμματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick και ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου. 

«Η υπογραφή αυτού του Μνημονίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων που ήδη διατηρούμε με την ΕΑΚ. Καθορίζοντας το πλαίσιο των στόχων μας, προσβλέπουμε σε μια σταθερή, συστηματική συνεργασία που θα είναι αμοιβαία επωφελής», ανέφερε κατά την υπογραφή του Μνημονίου ο Δρ Κωνσταντίνου.

Το Μνημόνιο προνοεί την παροχή αριθμού υποτροφιών σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στον κλάδο της Δημοσιογραφίας και/ή σε άλλους κλάδους σπουδών του Πανεπιστημίου, προς τα μέλη της ΕΑΚ. Εξηγώντας πως πρώτιστος στόχος της ΕΑΚ είναι η ακαδημαϊκή κατάρτιση των μελών της, ο κ. Μιλτιάδους ανέφερε: «Επιδιώκουμε την επιμόρφωση κυρίως της νέας γενιάς των μελών μας και σ’ αυτό το πλαίσιο είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick».

Πανεπιστήμιο Frederick και ΕΑΚ αποφάσισαν, επιπλέον, την από κοινού συνεργασία στη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και εργαστηρίων σε θέματα του τομέα της Αθλητικογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τη συνεργασία στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων Δημοσιογραφίας, Επικοινωνίας και ΜΜΕ και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού τα οποία προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick, τη διεξαγωγή διαλέξεων σε θέματα Αθλητικογραφίας όπως και την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των στελεχών των δύο οργανισμών σε εξειδικευμένα θέματα και σε θέματα μετεκπαίδευσης προσωπικού. Μέσω του Μνημονίου θα διερευνηθεί και η από κοινού εμπλοκή της ΕΑΚ και του Πανεπιστημίου Frederick σε κοινά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου συμμετείχαν η Δρ Ήβη Λάμπρου, Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick, ο Δρ Σωτήρης Θεοχαρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας και Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ο Κωνσταντίνος Σκαμπύλης, Αντιπρόεδρος της ΕΑΚ, o Στέλιος Στέλιου, β. ταμίας της ΕΑΚ και ο Κυριάκος Κτωρίδης, Σύμβουλος του ΔΣ της ΕΑΚ.

Μετά την τελετή, οι κκ Μιλτιάδους και Σκαμπύλης συνάντησαν φοιτητές και φοιτήτριες Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick. Ενημέρωσαν τους/τις φοιτητές/τριες για την ΕΑΚ και την αθλητικογραφία στην Κύπρο σήμερα, απάντησαν σε ερωτήσεις και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










474