STEM camp για κορίτσια ηλικίας 13-16 ετών 4-8 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Frederick


Στο πλαίσιο της εκστρατείας του για τη συμμετοχή περισσότερων κοριτσιών και γυναικών σε τομείς STEM - Θετικές Επιστήμες (Science), Τεχνολογία (Technology), Μηχανική (Engineering) και Μαθηματικά (Mathematics) - το Πανεπιστήμιο Frederick πραγματοποιεί το STEM camp, ειδικά για κορίτσια ηλικίας 13-16 ετών, στις 4-8 Ιουλίου στην Πανεπιστημιούπολη στη Λευκωσία. Μία βδομάδα με σειρά βιωματικών εργαστηρίων, κατά τη διάρκεια των οποίων τα κορίτσια θα  έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν, να κατασκευάσουν και να λύσουν προβλήματα με εφευρετικότητα, αναλυτική σκέψη και φαντασία ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με τους τομείς STEM.

Μερικά από τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:

  • Μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε μια γέφυρα (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών)
  • Φτιάξε καμβά με χρωστικές ενώσεις (Τμήμα Φαρμακευτικής)                    
  • Παίξε μουσική συναρμολογώντας ηλεκτρονικό κύκλωμα (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής)
  • Προγραμμάτισε ένα ρομποτικό όχημα χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις και τη λογική (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής)
  • Μάθε για την κατασκευή και οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών)
  • Μάθε πώς η δημιουργική σκέψη είναι «κινητήρας» των STEM

Παράλληλα με τα εργαστήρια, τα κορίτσια θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες επαγγελματικού προσανατολισμού, ενδυνάμωσης και αυτοανάπτυξης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε σχετικούς οργανισμούς και γνωριμία/συζήτηση με γυναίκες που διαπρέπουν στους τομείς αυτούς και που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης.

Η συμμετοχή στο STEM camp είναι δωρεάν. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφή: https://bit.ly/StEMCamp

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης εκστρατείας του Πανεπιστημίου Frederick με τίτλο “To all women & girls: Join the journey in Engineering, Science and Technology”. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και μέρος της συγκεκριμένης δράσης επιχορηγείται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπροσώπησης των γυναικών στη Μηχανική, την Επιστήμη και την Τεχνολογία και στο πλαίσιο της δράσης του για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης του έμφυλου χάσματος σε αυτούς τους τομείς, διοργανώνοντας σειρά εργαστηρίων για κορίτσια και ενώνοντας δυνάμεις με πετυχημένες γυναίκες στους τομείς αυτούς, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα κορίτσια όλων των ηλικιών. Επιπρόσθετα, προσφέρει υποτροφίες 50% σε όλα τα κορίτσια που θα επιλέξουν να σπουδάσουν στα προπτυχιακά προγράμματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










642