Εκπαιδευτική δραστηριότητα του ευρωπαϊκού έργου InterAct στο Πανεπιστήμιο Frederick


Μέλη του ακαδημαϊκού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού πέντε ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick τη βδομάδα 6-10 Ιουνίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Internationally active -professionally valuable (InterAct). Στην εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετείχαν συνολικά 24 άτομα από πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Πολωνία, Γερμανία, Σλοβενία, Πορτογαλία και Κύπρο.

 Το έργο Internationally active - professionally valuable χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA203 - Strategic Partnerships for higher education, και έχει διάρκεια δύο ετών. Στόχος του είναι η χαρτογράφηση των λόγων που παρεμποδίζουν μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ακαδημαϊκών ιδρυμάτων να συμμετέχουν σε διεθνείς δραστηριότητες όπως συνέδρια, διεθνείς δικτυώσεις, ερευνητικά διεθνή έργα κ.λπ. και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα που αποκτούν τα μέλη ΔΕΠ όταν δραστηριοποιούνται διεθνώς. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας η οποία αφορούσε στη διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ακαδημαϊκοί στα θέματα διεθνοποίησης, στην ανάδειξη καλών πρακτικών πανεπιστημίων και στην προβολή κινήτρων για βελτίωση της διεθνοποίησης ακαδημαϊκών και των πανεπιστημίων τους. Την έρευνα παρουσίασε η  Δρ Πετρούλα Μαυρικίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και επικεφαλής της Ερευνητικής Μονάδας RIGE (Gender Equality and Inclusion Research Unit), η οποία συντονίζει το έργο εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, δόθηκαν επίσης διαλέξεις για τους διάφορους τρόπους δικτύωσης, για ευκαιρίες χρηματοδότησης και για τη «διεθνοποίηση κατ΄οίκον» (internationalisation at home).

Στο έργο Internationally active – professionally valuable, λαμβάνουν μέρος πέντε εταίροι από πέντε χώρες: το University College of Enterprise and Administration (Πολωνία-Συντονιστής), το Polytechnic Institute of Setúbal, (Πορτογαλία), το Deggendorf Institute of Technology (Γερμανία), το International School for Social and Business Studies (Σλοβενία) και από την Κύπρο το Πανεπιστήμιο Frederick.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο: Δρ Πετρούλα Μαυρικίου, p.mavrikiou@frederick.ac.cy και στους συνδέσμους https://erasmus-plus.ec.europa.eu/projects/search/details/2020-1-PL01-KA203-081549 και https://wspaerasmus.wixsite.com/interact.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










536