O Δρ Πάρης Φωκαϊδης επικεφαλής συντάκτης του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Sustainable Energy


Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει τον διορισμό του Δρα Πάρη Φωκαΐδη, Αναπληρωτή Καθηγητή στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου, ως επικεφαλής συντάκτη (Editor-in-Chief) του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Sustainable Energy, του εκδοτικού οίκου Taylor and Francis. Ο Δρ Φωκαΐδης θα ηγηθεί εκδοτικής ομάδας αποτελούμενης από 24 ακαδημαϊκούς εγνωσμένου κύρους από 22 Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς παγκοσμίως. O Δρ Φωκαΐδης διαδέχεται σε αυτή την θέση τον Καθηγητή Δρα Άγι Παπαδόπουλο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής συντάκτης του περιοδικού από το 2012 μέχρι σήμερα.

Ο διορισμός του Δρα Φωκαΐδη αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο αλλά για το Πανεπιστήμιο Frederick καθώς αντικατοπτρίζει την αναγνώριση της υψηλού επιπέδου έρευνας που διεξάγεται στον τομέα της Ενέργειας.

Ο Δρ Φωκαΐδης και  η ερευνητική του μονάδα, SERG (http://www.serg-web.com), έχουν σειρά ερευνητικών και επιστημονικών δημοσιεύσεων σε καινοτόμους τομείς αιχμής του πεδίου της Ενέργειας ενώ ο ίδιος συνέβαλε ως μέλος συντακτικών επιτροπών σε διάφορα επιστημονικά με εξειδίκευση στον τομέα της Ενέργειας προτού διοριστεί ως επικεφαλής συντάκτης στο International Journal of Sustainable Energy.

Το επιστημονικό περιοδικό International Journal of Sustainable Energy εκδίδεται από τον οίκο Taylor and Francis από το 1982 και θεωρείται ένα από τα πλέον εδραιωμένα επιστημονικά περιοδικά στον τομέα των αειφόρων τεχνολογιών ενέργειας. Το περιοδικό δημοσιεύει εργασίες σε θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων καινοτόμες εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενεργειακή ανάλυση του δομημένου περιβάλλοντος, την ενεργειακή πολιτική και ενεργειακή οικονομία. Εντάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία περιοδικά στον τομέα της ενέργειας (Q2) και συγκεκριμένα στις περιοχές της Ενέργειας (General Energy), της τεχνολογίας καυσίμων (Fuel Technology), των Χημικών Διεργασιών (Process Chemistry and Technology), των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Renewable Energy, Sustainability and the Environment) και της Ρευστομηχανικής και Φαινομένων Μεταφοράς (Fluid Flow and Transfer Processes).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










809