Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Frederick και Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ


Στρατηγική συνεργασία στο πλαίσιο της εδραίωσης του Πανεπιστημίου Frederick στις Επιστήμες Υγείας, Ζωής και Αποκατάστασης στη Λεμεσό

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στις 7 Ιουνίου 2022. Το Μνημόνιο υπέγραψαν, εκ μέρους του Μελάθρου ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντώνης Χαραλάμπους και εκ μέρους του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Εκτός από τον Καθ. Δημοσθένους και τον κ. Χαραλάμπους, στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου παραβρέθηκαν ο Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου και Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου, η Δρ Έλενα Παπακώστα, Επίκουρη Καθηγήτρια Εργοφυσιολογίας και Συντονίστρια του προγράμματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ο Διευθυντής του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ κος Σάββας Σάββα και ο παθολόγος ιατρός Δρ Δημήτρης Δημητρίου.

Σκοπός του Μνημονίου είναι μεταξύ άλλων η από κοινού διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων για θέματα που αφορούν την αποκατάσταση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις. Επωφελούνται, επιπλέον, οι φοιτητές/τριες, το ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, ενώ ανοίγεται ευρύ πεδίο συνεργασίας με το νέο πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας που θα προσφέρει το Πανεπιστήμιο στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί τη μερική απασχόληση φοιτητών/τριών ως βοηθοί νοσηλευτές/τριες στο Μέλαθρον αλλά και την προσφορά θέσεων εργασίας σε πτυχιούχους του Τμήματος Νοσηλευτικής. Επιπλέον, προωθείται η πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών σε συναφή προγράμματα όπως η Νοσηλευτική, η Φυσική Αγωγή και η Φυσικοθεραπεία, στις άρτια εξοπλισμένες υποδομές του Μελάθρου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του μνημονίου το Πανεπιστήμιο Frederick θα προσφέρει τις νέες υπερσύγχρονες ερευνητικές υποδομές του προς χρήση από τους/τις λειτουργούς υγείας του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ και για την αξιοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων των ασθενών του μέσω του εργαστηριακού εξοπλισμού του Πανεπιστημίου. Το μνημόνιο στοχεύει, περαιτέρω, στον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς σε τομείς επιμόρφωσης, έρευνας, ενημέρωσης, πρακτικής άσκησης και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα εκπαιδευτικού, αθλητικού και γενικότερα θέματα υγείας και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη συνάντηση έγινε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις της «Πτέρυγας Απόδημου Ελληνισμού», οι οποίες έχουν εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας διαγνωστικά εργαλεία και μέσα αποκατάστασης και αναβαθμίζουν σημαντικά το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ σε υψηλού επιπέδου κέντρο αποκατάστασης.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου, κ. Χαραλάμπους, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την περαιτέρω διεύρυνση της πολύ σημαντικής συνεργασίας που ήδη έχουμε με το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, η οποία θα οδηγήσει σε αμοιβαία οφέλη. H εν λόγω συνεργασία εντάσσεται στον Στρατηγικό Σχεδιασμό 2022-2030 του Πανεπιστημίου Frederick ο οποίος προχωρεί με έντονους ρυθμούς αλλά και με οργανωμένα και μεθοδικά βήματα στην περεταίρω ανάπτυξη των Επιστημών Υγείας, Ζωής και Αποκατάστασης στη Λεμεσό. Στο πλαίσιο αυτό και μετά την επιτυχή λειτουργία των πρώτων τεσσάρων ετών με τους πρώτους απόφοιτους στο Πρόγραμμα Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, θα προσφέρουμε επιπλέον μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα αλλά και ένα νέο πρόγραμμα σπουδών στη Φυσικοθεραπεία. Στον Σχεδιασμό 2022-2030 περιλαμβάνεται, εξάλλου, η ίδρυση της πρώτης Ιατρικής Σχολής στη Λεμεσό και η ανάπτυξη ενός νέου Τμήματος Επιστημών Ζωής με έδρα επίσης τη Λεμεσό».

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, Αντώνης Χαραλάμπους: «Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ καθώς προωθείται η ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης προς όφελος της πολιτείας. Φιλοδοξούμε για συνεργασία στη διεξαγωγή έρευνας και άλλων επιστημονικών δράσεων. Η πλούσια δράση του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στον τομέα της νευρολογικής αποκατάστασης και η ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Frederick αποδεικνύουν περίτρανα ότι η συνεργασία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη ιατρική, παραϊατρική και εκπαιδευτική κοινότητα».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










742