Τέσσερεις πλήρεις υποτροφίες από τη Chevron και το Παν. Frederick, για κορίτσια που επιλέγουν Πολυτεχνική Σχολή


 Το Πανεπιστήμιο Frederick και η Chevron προκηρύσσουν τέσσερεις πλήρεις υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, για κορίτσια που θα επιλέξουν να σπουδάσουν στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου.

Αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της υποεκπροσώπησης των γυναικών στη Μηχανική και την Τεχνολογία και στο πλαίσιο του κοινού στόχου προώθησης της ισότητας των φύλων, η Chevron, ένας από τους κορυφαίους ενεργειακούς κολοσσούς στον κόσμο, και το Πανεπιστήμιο Frederick συνεργάζονται με σκοπό να ενθαρρύνουν περισσότερα κορίτσια να επιλέξουν σπουδές και επαγγελματική πορεία στους τομείς STEM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά). Οι υποτροφίες ισχύουν για νεοεισερχόμενες φοιτήτριες που θα επιλέξουν οποιοδήποτε από τα πτυχιακά προγράμματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Frederick:

- Computer Science

- Computer Engineering

- Mechanical Engineering

- Automotive Engineering

- Electrical Engineering

- Civil Engineering

- Architectural Engineering

Η δέσμευση της Chevron στην ανάπτυξη προσιτής, αξιόπιστης και ολοένα πιο καθαρής ενέργειας που προάγει την πρόοδο, είναι ευθυγραμμισμένη με την πεποίθηση της εταιρείας πως στο επίκεντρο των δράσεών της πρέπει να βρίσκεται ο άνθρωπος. Η προώθηση της ισότητας των φύλων και η ενθάρρυνση των κοριτσιών και των γυναικών να ακολουθήσουν σπουδές και επαγγελματική καριέρα στους τομείς της Μηχανικής και της Τεχνολογίας είναι μέρος της πολιτικής της. Το κοινό σχέδιο υποτροφιών με το Πανεπιστήμιο Frederick αντανακλά την κουλτούρα ενδυνάμωσης που προωθεί η Chevron.

«Η Chevron είναι περήφανη για τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Frederick και την προσφορά ετήσιων υποτροφιών σε κορίτσια, ενθαρρύνοντας έτσι τις γυναίκες να ακολουθήσουν σπουδές στους τομείς STEM. Η στήριξή μας στην εκπαίδευση σε αυτούς τους τομείς βοηθά τις κοινότητες να ευδοκιμήσουν μέσα από μια διαδικασία συνεργασίας. Θέλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά τα εχέγγυα ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές προκλήσεις», δήλωσε ο Kristian Svendsen, Regional Manager, Chevron Αιγύπτου και Κύπρου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ενώνουμε δυνάμεις με τη Chevron για ένα θέμα που ως Πανεπιστήμιο θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό. Η υποεκπροσώπηση των γυναικών στην Τεχνολογία και τη Μηχανική σημαίνει απώλεια ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού στους τομείς με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και προσφορά θέσεων εργασίας. Τα κορίτσια και οι γυναίκες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτούς τους τομείς. Χάρη στις διαφορετικές τους αντιλήψεις, εμπειρίες και ιδέες, μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη ενός υγιέστερου, πιο δίκαιου και βιώσιμου κόσμου. Στόχος μας είναι η εξάλειψη των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων και η ενθάρρυνση των κοριτσιών ώστε να ακολουθήσουν σπουδές στους τομείς STEM», αναφέρει η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου. Προς αυτό τον σκοπό, το Πανεπιστήμιο Frederick ξεκίνησε το 2021 μια μακρόχρονη εκστρατεία υπό την αιγίδα της Κύπριας Επιτρόπου για την ισότητα των Φύλων, κας Ιωσηφίνας Αντωνίου, για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης κοριτσιών και γυναικών στους τομείς STEM. Σε αυτό το πλαίσιο, το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφίες 50% σε όλα τα κορίτσια που επιλέγουν να σπουδάσουν σε προπτυχιακά προγράμματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου. Επιπλέον, διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια και δράσεις ενδυνάμωσης σε κορίτσια, ενθαρρύνοντάς τα να ακολουθήσουν τομείς STEM στις σπουδές και την επαγγελματική τους πορεία.

Οι τέσσερεις πλήρεις υποτροφίες που προσφέρουν η Chevron και το Πανεπιστήμιο Frederick θα δοθούν με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια και τον βαθμό απολυτηρίου των υποψηφίων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μετά το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023, η υποτροφία διδάκτρων θα ανανεώνεται ανά εξάμηνο λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική επίδοση της φοιτήτριας κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο, με βάση ειδικό σχέδιο.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να βρουν την αίτηση και την προκήρυξη των υποτροφιών που περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις εδώ: https://bit.ly/3w1FNjj

Οι συμπληρωμένες αιτήσεις μαζί με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά/δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο info@frederick.ac.cy το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για τις υποτροφίες και τη διαδικασία αίτησης επικοινώνησε με το Γραφείο Εισδοχής στο email info@frederick.ac.cy ή στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία), 25730975 (Λεμεσός).

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιες που δεν θα επιλεγούν για πλήρη υποτροφία, θα δικαιούνται 50% υποτροφία στο πλαίσιο της εκστρατείας “To all women and girls: Join the Journey in Engineering and Technology” του Πανεπιστημίου Frederick.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










451