Συμμετοχή του Καθηγητή Ανδρέα Καπαρδή σε διεθνές Συνέδριο για το Οικονομικό Έγκλημα


O Καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, έλαβε μέρος στο 39ο Cambridge International Symposium on Economic Crime στο Jesus College, εντός του Πανεπιστημίου Cambridge.

Στο μοναδικό αυτό διεθνές συνέδριο για το οικονομικό έγκλημα, συμμετείχαν 2000 σύνεδροι από 90 χώρες. Ο Καθ. Καπαρδής παρουσίασε δύο εισηγήσεις: «Η διαφθορά ως υποβοηθητικό του εγκλήματος» και «Διαφθορά και η αθέμιτη άσκηση επιρροής».   

Στην πρώτη του παρουσίαση, ο Καθηγητής αναφέρθηκε σε εγκληματογενείς παράγοντες που διευκολύνουν τη διάπραξη κοινών εγκλημάτων, οικονομικών, πολιτικών κατά του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας. Ανέλυσε, επίσης, τη σχέση μεταξύ διαφθοράς και εγκλήματος και αναφέρθηκε στη σημασία της ανάδειξης τέτοιων υποθέσεων μέσα από τα ΜΜΕ, επενδύοντας στην πρόληψη.

Στη δεύτερη του παρουσίαση, επικεντρώθηκε στη θεματική ‘Corruption and peddling of influence’ δίνοντας παραδείγματα από τον διεθνή χώρο και αναφέροντας τρόπους για τη μείωση του φαινομένου.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, με Πρόεδρο τον Καθηγητή Barry Rider, τίμησε τον Καθηγητή Καπαρδή για τη διαχρονική συνεισφορά του στη μελέτη και πρόληψη του οικονομικού εγκλήματος διεθνώς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










470