3η Ημερίδα Εφηβικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς


Εργαστήρια από το Πανεπιστήμιο Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate για τη δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική τάξη

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Κύκλο Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν την 3η Ημερίδα Εφηβικής Λογοτεχνίας με θέμα «Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 8 Οκτωβρίου μεταξύ των ωρών 09:00-12:45 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Στόχος της Ημερίδας είναι η δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική τάξη και στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά εργαστήρια με θεωρητικό και βιωματικό μέρος, προσανατολισμένα στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν οι διακεκριμένοι/ες συγγραφείς λογοτεχνίας για παιδιά και νέους Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Δέσποινα Ηρακλέους, Κέλλυ Ματαθία-Κόβο και Μαρίζα Ντεκάστρο.

Ο Δρ Λούκας Περικλέους, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ερευνητής σε θέματα Ιστορικής Παιδείας, θα είναι ο φιλοξενούμενος ομιλητής.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή αλλά και την προτίμησή τους για ένα από τα εργαστήρια στον σύνδεσμο  https://events.rivergate.cy/efiviki-imerida-3/ μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα σταλεί ο σύνδεσμος της Ημερίδας αμέσως μετά την εγγραφή τους, για να μπορέσουν να ενωθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Frederick για την παρακολούθηση των εργαστηρίων. Οι συμμετέχοντες/ουσες στην Ημερίδα θα παραλάβουν εκ των προτέρων ταχυδρομικά τον φάκελο της Ημερίδας με τα σχετικά έγγραφά της, το βιβλίο του/της συγγραφέα το εργαστήρι του/της οποίου/ας θα παρακολουθήσουν, τα απαιτούμενα υλικά για το εργαστήρι και το πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το κόστος συμμετοχής στην Ημερίδα ανέρχεται στα €20 και περιλαμβάνει τα πιο πάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 22 572722 (Βιβλιοπωλείο Rivergate) και διαδικτυακά εδώ.

Το πρόγραμμα

9:00-9:30: Χαιρετισμοί

  • Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου Πανεπιστημίου Frederick
  • Aίγλη Τούμπα, Βιβλιοπωλείο Rivergate
  • Δρ Βασιλική Νίκα, Πρόεδρος Ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
  • Δρ Βικτωρία Παύλου, Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστημίου  Frederick

9:30-10:00: Ομιλία: «H εικόνα της ιστορικού πρέπει να είναι αληθινή: Η ιδιαίτερη σχέση Λογοτεχνίας και Ιστορίας στην τάξη», Δρ Λούκας Περικλέους, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ερευνητής σε θέματα Ιστορικής Παιδείας

10:00 – 10:30: Γνωρίζουμε  τους/τις συγγραφείς και τα Εργαστήρια

10:30-12:50: Εργαστήρια με τους/τις συγγραφείς: Βαγγέλη Ηλιόπουλο, Δέσποινα Ηρακλέους, Κέλλυ Ματαθία-Κόβο, Μαρίζα Ντεκάστρο

Παρουσίαση προγράμματος: Δρ Χρύσα Νίτσιου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










498