Το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή


Με πέντε ξεχωριστές δράσεις σχετικές με την έρευνα που πραγματοποιούν διάφορες ερευνητικές μονάδες, ερευνητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό, το Πανεπιστήμιο Frederick δηλώνει «παρών» στη φετινή Βραδιά του Ερευνητή (Researchers’ Night), τη μεγάλη γιορτή της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙΔΕΚ) σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου μεταξύ των ωρών 09:00-22:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, το Πανεπιστήμιο Frederick θα παρουσιάσει την Planeterella, μια από τις 33 μοναδικές συσκευές στον κόσμο που προσομοιώνει τον ηλιακό άνεμο και το Βόρειο Σέλας. Επιπλέον, μέλη της Ερευνητικής Ομάδας Ιονόσφαιρας και Διαστημικού Καιρού Κύπρου του Πανεπιστημίου Frederick θα παρουσιάσουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες Bertiss και CyFFORS οι οποίες είναι προσβάσιμες στο κοινό και ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο.

Το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (MDL) του Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει την εφαρμογή GUIDed, που χρησιμοποιεί τεχνολογίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και προσφέρει λύσεις σε ηλικιωμένα άτομα για ζητήματα προσωπικής φροντίδας.

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Frederick θα συμμετάσχει στη Βραδιά του Ερευνητή και με δραστηριότητες για παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τη βραβευμένη πλατφόρμα Kinems, να δοκιμάσουν ψηφιακά παιχνίδια κιναισθητικής και να μάθουν για τον προγραμματισμό των παιχνιδιών.

Στα παιδιά απευθύνεται και η δραστηριότητα για τον ζωντανό κύκλο του νερού και τις βιώσιμες χρήσεις του, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σχολείο του Δάσους.

Η Μονάδα Διατήρησης της Φύσης, σε συνεργασία με το Birdlife, θα παρουσιάσει το ερευνητικό έργο BIOMON στο πλαίσιο του οποίου τοποθετούνται ακουστικές συσκευές που καταγράφουν την πορεία των πουλιών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Κύπρο και την Ευρώπη.

«Θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή μας στη μεγάλη αυτή διοργάνωση του ΙΔΕΚ, που δίνει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει την ερευνητική δραστηριότητα ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων και να συμμετάσχει σε ποικίλες δράσεις. Η προσήλωση μας στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης έχει ως τελικό δέκτη το κοινωνικό σύνολο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν μπορούμε να μοιραζόμαστε μέρος της δουλειάς μας στο πλαίσιο μιας γιορτής που εξαίρει την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη στον τόπο μας», αναφέρει ο κ. Αλέξης Ονουφρίου, Διευθυντής Έρευνας και Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει ετήσια στη Βραδιά του Ερευνητή ως ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα του οποίου κύριος πυλώνας είναι η ανάπτυξη και μεταφορά γνώσης μέσω δραστηριοτήτων βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας. Μέσα στην τελευταία δεκαετία, το Πανεπιστήμιο συμμετείχε σε περισσότερα από 200 ερευνητικά έργα και ανέπτυξε εργαστήρια αιχμής, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς. Σήμερα έχει ένα από τους καλύτερους δείκτες παραγωγής επιστημονικής γνώσης στην Κύπρο και εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά για την άντληση και αξιοποίηση κονδυλίων μέσα από ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










462