Το Πανεπιστήμιο Frederick πραγματοποίησε το πρώτο ευρωπαϊκό Blended Intensive Program στην Κύπρο


Το BIP χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου το πρώτο Blended Intensive Program (BIP) στην Κύπρο, μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Escola Superior de Desporto de Rio Maior στην Πορτογαλία και Technical University of Civil Engineering of Bucharest στη Ρουμανία. Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το πρώτο κυπριακό ακαδημαϊκό ίδρυμα που πραγματοποιεί το εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Κύπρο, προσφέροντας σε 15 φοιτητές/τριες και έξι μέλη του προσωπικού των τριών Πανεπιστημίων, μια εβδομάδα γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες και θεωρητικά μαθήματα σχετικά με την ασφάλεια και υγεία σε παράκτιες αθλητικές δραστηριότητες.

Το BIP με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια σε παράκτιες αθλητικές δραστηριότητες» (Health and Safety in Coastal Sports Activities) έλαβε χώρα στην Αγία Νάπα στις 18-24 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της κοινοπραξίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS στην οποία το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει ως πλήρες μέλος.

Τα Blended Intensive Programs (Μεικτά Εντατικά Προγράμματα) είναι βραχυπρόθεσμα προγράμματα κινητικότητας που προσφέρονται σε μέλη πανεπιστημιακών κοινοτήτων. Στο πλαίσιό τους χρησιμοποιούνται καινοτόμοι τρόποι μάθησης, διδασκαλίας και εκπαίδευσης φοιτητών/τριών και προσωπικού, περιλαμβανομένης της διαδικτυακής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως κατάδυση, κανό, ποδηλασία και ορειβασία σε φυσικό βράχο, με στόχο να αναπτύξουν ικανότητες σε υπαίθριες δραστηριότητες και να αναγνωρίσουν τον σωματικό και ψυχολογικό αντίκτυπο αυτών των δραστηριοτήτων, μαθαίνοντας παράλληλα τους βασικούς κανόνες υγείας και ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες/ουσες έλαβαν, επίσης, μέρος σε διαδραστική εκπαίδευση η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης με θέμα την συμπερίληψη ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.   

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες/ουσες επισκέφτηκαν το Μουσείο Θάλασσα στην Αγία Νάπα όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία της περιοχής και τη σύνδεσή της με θαλάσσιες δραστηριότητες ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν στη δράση #BEACTIVE 2022 όπου συμμετέχει ετήσια το Πανεπιστήμιο Frederick στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού “BE ACTIVE” που πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του BIP CYPRUS 2022, ακολούθησε διαδικτυακό σκέλος και η τελική αξιολόγηση των συμμετεχόντων. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


413