17η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate


Η περίοδος των Χριστουγέννων και τα παιδικά βιβλία βρίσκονται στο επίκεντρο της Ημερίδας Παιδικής Λογοτεχνίας που πραγματοποιούν για 17η φορά το Πανεπιστήμιο Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Η Ημερίδα, με γενικό τίτλο «Ιστορίες να ονειρεύεσαι…!» έχει ως θέμα τις «Χριστουγεννιάτικες Αλχημείες» και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Στο πλαίσιό της, επτά καταξιωμένοι/ες συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα δώσουν ισάριθμα εργαστήρια αποτελούμενα από θεωρητικό και βιωματικό μέρος.

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, η κα Μύρια Βασιλείου, Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, η κα Αίγλη Τούμπα, Διευθύντρια του Βιβλιοπωλείου Rivergate, η Δρ Βασιλική Νίκα, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος IBBY – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Δρ Βικτωρία Παύλου, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick. Η φιλοξενούμενη συγγραφέας Λίλη Λαμπρέλλη θα αναγνώσει δύο παραμύθια από το βιβλίο της «Τσουγκρούτ».

Σκοπός της Ημερίδας, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, είναι η δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στις σχολικές τάξεις. Πώς φέρνουμε περισσότερη χαρά στην τάξη και το σχολείο μας με ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για τα Χριστούγεννα; Πώς μεταφέρουμε ένα βιβλίο σε ταινία, στη σχολική τάξη; Πώς στήνουμε μια θεατρική παράσταση και πώς δημιουργούμε μια εφημερίδα μέσα από την αφήγηση ιστοριών; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται οι συγγραφείς στα εργαστήρια που θα δώσουν, δίνοντας πολλά εναύσματα στους/στις συμμετέχοντες/ουσες ώστε με την επιστροφή τους στις τάξεις, να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν παιδαγωγικά τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και βέβαια με επίκεντρο τα Χριστούγεννα! 

Τα εργαστήρια θα δώσουν η Μαριβίτα Γραμματικάκη, η Λιάνα Δενεζάκη, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, η Άννα Κουππάνου, ο Γιώργος Παναγιωτάκης, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη.

Οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να επιλέξουν ένα από τα οκτώ εργαστήρια. Δηλώνοντας συμμετοχή θα παραλάβουν μέσω εταιρείας παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς το βιβλίο του/της συγγραφέα του/της οποίας το εργαστήρι θα παρακολουθήσουν, υλικά (αν υπάρχουν) για το βιωματικό μέρος, πιστοποιητικό συμμετοχής και τα επισυναπτόμενα της ημερίδας.

Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://events.rivergate.cy/17-paidiki/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










704