Πανεπιστήμιο Frederick: Θλίψη για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου


Το Πανεπιστήμιο Frederick εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου, οι Πρυτανικές Αρχές και ολόκληρη η Πανεπιστημιακή μας κοινότητα εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, στα μέλη της Ιεράς Συνόδου και σε ολόκληρη την εκκλησιαστική κοινωνία του τόπου μας.

Ιεράρχης με τόλμη και δυναμισμό κατέθεσε πλούσιο και πολυδιάστατο έργο. Προκαθήμενος με όραμα και γνησιότητα, πατρική αγάπη και ανιδιοτέλεια. Η συμβολή του στα εκκλησιαστικά πράγματα της Κύπρου είναι τεράστια, ενώ σημαντικές του πρωτοβουλίες, όπως η αυτονομία και το Αυτοκέφαλο της Ιεράς Συνόδου, θα καταγραφούν ανεξίτηλα στη μακραίωνη και πολύπαθη ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μακαριότατος υπήρξε πραγματικός φίλος και υποστηρικτής του Πανεπιστημίου μας. Κατέθετε, σε κάθε περίσταση και ευκαιρία, την έμπρακτη αγάπη του, είτε συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου μας, είτε με δημόσιες δηλώσεις του εξαίροντας το έργο του Πανεπιστημίου μας, είτε βοηθώντας με υποτροφίες και άλλους τρόπους πολλούς/ές φοιτητές/τριες μας. Τελευταίο παράδειγμα ήταν η ουσιαστική συμβολή και στήριξη του στους/στις φοιτητές/τριες μας στη Λεμεσό, με την παραχώρηση, ύστερα από δική του προσωπική παρέμβαση, αριθμού δωματίων σε φοιτητές/τριες μας με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, στη Φοιτητική Εστία «Apollonia», η οποία κτίστηκε με δική του πρωτοβουλία.

Οι σημαίες του Πανεπιστημίου μας θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι τη μέρα της κηδείας του, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής στο πρόσωπο και το έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










346