Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Πανεπιστήμιο JUST της Ιορδανίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας


Αναγνωρίζοντας τα αμοιβαία οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη συνεργασία τους, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιορδανίας (Jordan University of Science and Technology – JUST) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στις 8 Νοεμβρίου. Το Πανεπιστήμιο JUST θεωρείται ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ιορδανία και τη Μέση Ανατολή, με διακρίσεις στον διεθνή χώρο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υβριδικά, τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία. Παρών στην τελετή ήταν ο Πρέσβης της Ιορδανίας στην Κύπρο κ. Mohammad El-Fayezτον οποίο υποδέχτηκαν στο Πανεπιστήμιο Frederick ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου και Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους και ο Διευθυντής Έρευνας και Διασύνδεσης, κ. Αλέξης Ονουφρίου. Διαδικτυακά στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ιορδανίας, Καθηγητής Khalid El-Salem, ο Κοσμήτορας Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης, Διασφάλισης Ποιότητας και Διεθνών Σχέσεων Καθηγητής Feda Al-Tamimi, και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ιορδανία, κ. Μιχάλης Ιωάννου.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα θα επιδιώξουν την ανάπτυξη κοινών δράσεων στα πεδία όπου διαθέτουν τεχνογνωσία και θα προωθήσουν τη συνεργασία ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού μέσα από προγράμματα κινητικότητας και ανταλλαγής. Θα αναζητήσουν, επιπλέον, τρόπους ανάπτυξης κοινής ερευνητικής δραστηριότητας και συμμετοχής σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα.

Καλωσορίζοντας όλους στην τελετή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick επισήμανε ότι το εν λόγω Μνημόνιο δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία αλλά την έναρξη μιας σειράς από ουσιαστικές δράσεις για το κοινό καλό τόσο των δύο Πανεπιστημίων όσο και των δύο χωρών, Κύπρου και Ιορδανίας. O Καθηγητής Δημοσθένους ευχαρίστησε τα μέλη των δύο Πανεπιστημίων που εργάστηκαν ώστε να καταστεί εφικτή η υπογραφή του Μνημονίου, ιδιαίτερα τον Καθηγητή Feda Al-Tamimi, Κοσμήτορα Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης, Διασφάλισης Ποιότητας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου JUSTκαι τον Καθηγητή Μιχάλη Κωμοδρόμο, Αντιπρύτανη Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Frederick. Επιπλέον, εξήρε τη συμβολή του Ιορδανού Πρέσβη στην Κύπρο, κ. Mohammad El-Fayez, στην οικοδόμηση ακαδημαϊκών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Σήμερα φτάσαμε στο σημείο που για καιρό συζητούσαμε με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ιορδανία και είμαι πολύ ευτυχής γι’ αυτό. Εύχομαι η συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων να αποδώσει καρπούς» σημείωσε ο Πρέσβης της Ιορδανίας στην Κύπρο. Με τη σειρά του ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ιορδανία, κ. Μιχάλης Ιωάννου, συνεχάρη τα δύο Πανεπιστήμια και επισήμανε ότι η συνεργασία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αποτελεί προτεραιότητα στην προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου JUST, το Μνημόνιο υπέγραψε ο Καθηγητής Khalid El-Salem, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προοπτική της συνεργασίας με ένα «αναγνωρισμένο και καταξιωμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα όπως το Πανεπιστήμιο Frederick», όπως δήλωσε.

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ. Χριστόφορος Χαραλάμπους, τόνισε τη συνάφεια στη φιλοσοφία και τη στρατηγική των δύο ιδρυμάτων τα οποία, μέσα από τα προγράμματα σπουδών τους εστιάζουν στην τεχνολογία, τη μηχανική και την καινοτομία και δήλωσε την ετοιμότητα του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Frederick για την υλοποίηση του Μνημονίου.

Ολοκληρώνοντας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick προσκάλεσε τα μέλη του Πανεπιστημίου JUST στην Κύπρο ώστε εκ του σύνεγγυς να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










329