Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Frederick


Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει την έναρξη του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Δημόσιο Δίκαιο. Το νέο, δια ζώσης Πρόγραμμα Σπουδών επιπέδου Μάστερ πιστοποιήθηκε από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) ύστερα από ενδελεχή αξιολόγηση από επιτροπή ειδικών. Πρόκειται για ένα καινούριο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Frederick το οποίο προσφέρει ειδίκευση σε απόφοιτους/ες Νομικής και συναφών Σχολών, στα νομικά πεδία του Δημόσιου Δικαίου, με έμφαση στη μελέτη του συγκριτικού ελληνικού, κυπριακού και ευρωπαϊκού δικαίου.

«Η εξειδίκευση προσφέρει ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους/ες τους/τις σύγχρονους/ες νομικούς που θέλουν να εξελιχθούν σε συγκεκριμένους τομείς της επιστήμης τους», αναφέρει ο συντονιστής του Προγράμματος, Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick και Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. «Καθώς η Νομική είναι μια ζωντανή επιστήμη που εξελίσσεται συνεχώς, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο προσφέρει γνώση σε έναν τομέα του δικαίου γεμάτο προκλήσεις, όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μεταξύ άλλων. Πρόκειται για γνώσεις που αναζητούνται ιδιαίτερα από την τοπική αγορά, γι’ αυτό και οι κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών αναμένεται ότι θα αυξήσουν τις ευκαιρίες απασχόλησής τους.»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο απευθύνεται σε δικηγόρους – νομικούς συμβούλους, οι οποίοι/ες χειρίζονται διοικητικές, φορολογικές και περιβαλλοντικές υποθέσεις, καθώς και υποθέσεις σχετικές με δημόσιες συμβάσεις και ανθρώπινα δικαιώματα. Απευθύνεται, επίσης, σε στελέχη φορέων και οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι φοιτητές/τριες του εν λόγω μεταπτυχιακού θα μπορούν να εμβαθύνουν τη γνώση τους στα σύνθετα ζητήματα του δημόσιου δικαίου και να συμβάλουν στην επίλυσή τους. Θα είναι, επίσης, σε θέση να αναλύουν και να προσεγγίζουν κριτικά τις διαφορές του ενωσιακού, του κυπριακού και ελληνικού δικαίου.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες (πλήρης και μερική φοίτηση) και η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα ελληνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου frederick.ac.cy ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Εισδοχής στη Λευκωσία (22394394) ή στη Λεμεσό (25730975) ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy. Έναρξη νέου κύκλου σπουδών: 13 Φεβρουαρίου 2023.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










514