H Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Frederick και ο ΕΟΚ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας


Μνημόνιο με σκοπό τη συνεργασία σε δραστηριότητες αμοιβαίου οφέλους υπέγραψαν στις 20 Δεκεμβρίου η Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Frederick στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (ΕΟΚ). Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης και Διευθυντής της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Frederick και ο κ. Ανδρέας Παπούλας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΚ, στην παρουσία της Προέδρου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κας Νατάσσας Φρειδερίκου, της Δρος Μαρίας Διάκου, Γραμματέα της ΕΟΚ και της Δρος Νάνσιας Κυριάκου, Β. Οργανωτικής του ΕΟΚ και μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

Σκοπός του Μνημονίου είναι ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στον ΕΟΚ και το Πανεπιστήμιο Frederick σε τομείς επιμόρφωσης, έρευνας και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων, ΕΟΚ και Πανεπιστήμιο Frederick θα συνεργαστούν για τη διοργάνωση Διαλέξεων, Ημερίδων, Συνεδρίων, τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα κρατικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, τη φιλοξενία άρθρων μελών του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου σε έντυπα που εκδίδει ο ΕΟΚ και την παραγωγή ειδικών εκδόσεων. Ήδη τα δύο μέρη συμφώνησαν στη διοργάνωση του 22ου Συνεδρίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2023 στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Frederick στη Λεμεσό. 

Πρόκειται για το πρώτο μνημόνιο που υπογράφεται μέσω της έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Frederick για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση ενηλίκων, η οποία ιδρύθηκε το 2020, ωστόσο λόγω πανδημίας δεν είχε έντονη δραστηριότητα μέχρι τώρα.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την υπογραφή αυτού του Μνημονίου στο πλαίσιο του οποίου θα επιδιώξουμε να προσφέρουμε πολλαπλά οφέλη στους/στις εκπαιδευτικούς-μέλη του ΕΟΚ. Άλλωστε, ένας από τους στόχους της Έδρας UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων του Πανεπιστημίου μας είναι η αδιάλειπτη προσφορά σε οργανισμούς και άτομα που μετέχουν του εκπαιδευτικού συστήματος», ανέφερε κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

«Τα μέλη μας – εκπαιδευτικοί αναζητούν συνεχώς τη γνώση και την προσωπική ανάπτυξη, τόσο ως άτομα αλλά και ως επαγγελματίες. Κεντρικός άξονας των δραστηριοτήτων του ΕΟΚ είναι η εκπαίδευση ως μια συνεχής διαδικασία, μια απαραίτητη δράση εξέλιξης. Γι’ αυτό το λόγο εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας για την υπογραφή του Μνημονίου με την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Frederick, που ανταποκρίνεται απόλυτα στο δικό μας ζητούμενο της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης των μελών μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΚ, κ. Ανδρέας Παπούλας.

Σκοπός της Έδρας UNESCO σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Frederick, η οποία έχει συνεργασία με 25 τοπικούς και 25 διεθνείς οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και άλλους φορείς, είναι η χαρτογράφηση της πολιτικής και της στρατηγικής των χωρών που συμμετέχουν σε αυτού του είδους θέματα, η μελέτη σχετικών δραστηριοτήτων στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία σε σχέση με τις αντίστοιχες πρακτικές που εφαρμόζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας και ανάπτυξης καλών πρακτικών έρευνας καθώς και τη μετάδοση γνώσεων, αξιών, ικανοτήτων και δεξιοτήτων στις εκπαιδευτικές μεθόδους και διαδικασίες για τα διάφορα επίπεδα και περιβάλλοντα εκπαίδευσης σε όλες τις συνεργαζόμενες χώρες. Οι δραστηριότητες της Έδρας έχουν στόχο να προωθήσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης, έρευνας, πρακτικής άσκησης, πληροφόρησης, πολιτικής και πρακτικών στον τομέα της Διά Βίου Μάθησης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, δίνοντας τη δυνατότητα σε ενήλικες να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες με αναγνωρισμένα προσόντα που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες κοινωνικές, τεχνολογικές και οικονομικές αλλαγές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










478