18η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate


Στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία στις 11 Μαρτίου

Με φυσική παρουσία μετά από τρία χρόνια διαδικτυακών διοργανώσεων θα πραγματοποιηθεί η φετινή, 18η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας, την οποία συνδιοργανώνουν ανελλιπώς τα τελευταία 10 χρόνια το Βιβλιοπωλείο Rivergate και το Πανεπιστήμιο Frederick.  Στόχος των Ημερίδων, οι οποίες απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, είναι η δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική τάξη.

Θέμα της φετινής Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, είναι «Τα συναισθήματα των παιδιών μέσα από το παιδικό βιβλίο, η ανάγνωση και η αποκωδικοποίησή τους». Η Ημερίδα περιλαμβάνει εργαστήρια με θεωρητικό και βιωματικό μέρος, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι διακεκριμένοι και διακεκριμένες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Άννα Κουππάνου, Αλκηστη Χαλικιά, Μαριβίτα Γραμματικάκη και Κωνσταντίνα Αρμενιάκου. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν στη χρησιμοποίηση των λέξεων και της γλώσσας με σκοπό την επικοινωνία και την αποκωδικοποίηση των συναισθημάτων.

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν η κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, η κ. Αίγλη Τούμπα, Διευθύντρια του Βιβλιοπωλείου Rivergate, η Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ., κ. Μύρια Βασιλείου, η Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Δρ Βασιλική Νίκα, και η Δρ Χρυσάνθη Κάτζη, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

Πριν τα εργαστήρια, οι συγγραφείς Βαγγέλης Ηλιόπουλος και Βασιλική Νίκα θα παρουσιάσουν την πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της IBBY - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τη δημιουργία μηνύματος και αφίσας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023, όπως έχει εγκριθεί από την IBBY (International Board on Books for Young People – Διεθνής Οργάνωση για τη Νεότητα). Η πρόταση έχει τίτλο «Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ Με».

Η 18η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε.Δ. και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή, αλλά και την προτίμησή τους για ένα από τα εργαστήρια, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://events.rivergate.cy/18-paidiki, μέχρι τις 9 Μαρτίου 2021.

Κατά την προσέλευσή τους στο Πανεπιστήμιο Frederick, οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν τον φάκελο της Ημερίδας με τα σχετικά έγγραφα, το βιβλίο του/της συγγραφέα του/της οποίου/οποίας το εργαστήρι θα παρακολουθήσουν, τα απαιτούμενα υλικά για το εργαστήρι και πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το κόστος συμμετοχής είναι: €20 (συμπεριλαμβάνει το βιβλίο, υλικά, πιστοποιητικό).

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ και την περιγραφή των εργαστηρίων εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες: https://events.rivergate.cy/18-paidiki και τηλ. 22572722.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


173