Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στο Πανεπιστήμιο Frederick


Π. Μυλωνάς : «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις υποδομές του Πανεπιστημίου και τα σπουδαία εργαλεία που παρέχουν στους/στις φοιτητές/τριες»

Ο Πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής Παιδείας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής των Αντιπροσώπων επισκέφτηκαν σήμερα το Πανεπιστήμιο Frederick όπου ξεναγήθηκαν σε σύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και υβριδικές αίθουσες διδασκαλίας και συνομίλησαν με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Παύλο Μυλωνά, τον Αντιπρόεδρο κ. Χρύσανθο Σαββίδη, τα μέλη κ. Πρόδρομο Αλαμπρίτη και κ. Χρίστο Χριστόφια και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μαρίνο Μουσιούτα  υποδέχτηκαν στο Πανεπιστήμιο Frederick η Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διασφάλισης Ποιότητας, Καθηγητής Κώστας Κυριάκου. Ακολούθησε ξενάγηση σε ένα από τα τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά Εργαστήρια Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου. Οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστηριακές ασκήσεις σε εκπαιδευτικό Εργαστήριο του Τμήματος Φαρμακευτικής, του πρώτου και μοναδικού Τμήματος Φαρμακευτικής σε κυπριακό πανεπιστήμιο, το οποίο πιστοποιήθηκε πρόσφατα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ). Παρακολούθησαν, επίσης, μάθημα Μηχανικής σε υβριδική αίθουσα διδασκαλίας και συνομίλησαν με φοιτητές και φοιτήτριες σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τη φοιτητική κοινότητα.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίου και οι Πρυτανικές Αρχές συζήτησαν θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Κύπρο. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σύσταση Φορέα Προώθησης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της Κύπρου στο εξωτερικό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη στήριξης της ακαδημαϊκής κοινότητας για την περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας και συζητήθηκαν τρόποι στήριξης φοιτητών και φοιτητριών που φοιτούν σε μη δημόσια Πανεπιστήμια. Συζητήθηκαν, επιπλέον, συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής μπορεί να στηρίξει και να υποβοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, δημόσια και ιδιωτικά. 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Μυλωνάς: «Συγχαίρω το Πανεπιστήμιο Frederick. Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις υποδομές του Πανεπιστημίου και τα σπουδαία εργαλεία που παρέχουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριές τους. Η Επιτροπή Παιδείας και η Πολιτεία πρέπει να εγκύψουμε περισσότερο και ακόμη πιο έντονα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και να στηρίξουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και έγνοια τους φοιτητές και τις φοιτήτριες είτε φοιτούν σε δημόσια είτε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.»

Η Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Frederick, κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη συνάντηση ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις στα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τόσο τη φοιτητική κοινότητα αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του τόπου και να αναζητήσουμε μαζί τις απαιτούμενες λύσεις.»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Δημοσθένους ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας για τη σημερινή ευκαιρία να δουν από κοντά όλα όσα συντελούνται στο Πανεπιστήμιό μας και αφορούν είτε την εκπαιδευτική διαδικασία είτε την ερευνητική μας δραστηριότητα, και να αφουγκραστούν τους προβληματισμούς των φοιτητών και φοιτητριών μας σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία θέσαμε μια σειρά από ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο και στήριξης του συνόλου των πανεπιστημίων, δημοσίων και ιδιωτικών, αναγκαία προϋπόθεση και ικανή συνθήκη ώστε η Κύπρος να καταστεί πραγματικά Κέντρο Αριστείας περιφερειακής και διεθνούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.»

Στο πλαίσιο σύντομης παρουσίασης του Πανεπιστημίου Frederick μέσα από τα προγράμματα σπουδών και τα επιτεύγματά του, ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου, Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή επιτυχία του Πανεπιστημίου Frederick ως το πρώτο μη δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που πετυχαίνει την ένταξή του ως πλήρες μέλος σε κοινοπραξία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EU-CONEXUS, και ανέπτυξε τους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου: την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και των υποδομών του, τη διεθνοποίησή του, την περαιτέρω ανάπτυξη στο πεδίο της έρευνας και την επέκταση της πανεπιστημιούπολης της Λεμεσού εστιάζοντας στους τομείς της Υγείας και των Επιστημών Ζωής, με την ίδρυση, στα επόμενα έτη, της πρώτης Ιατρικής Σχολής στη Λεμεσό.

Τέλος, ο Πρύτανης και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την οδύνη τους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και απηύθυναν θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










370