Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Frederick εις μνήμην του Δρα Κύπρου Χρυσοστομίδη


Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος τίμησε τη μνήμη του Κύπρου Χρυσοστομίδη, σε εκδήλωση με τίτλο Κυπριακό: quo vadis? στις 22 Μαρτίου. Στην παρουσία μελών της οικογένειας, φίλων και συνεργατών του Κύπρου Χρυσοστομίδη, οι ομιλητές ανέδειξαν το έργο και τη συμβολή του στη μελέτη του Κυπριακού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Κοτζιάς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, o Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης, και πολλοί άλλοι.

Χαιρετισμούς απήυθυναν η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick ενώ στην κεντρική ομιλία του, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στο Σύστημα Ασφάλειας και στον ρόλο των Εγγυητριών Δυνάμεων στη λύση του Κυπριακού.

Ομιλητές/τριες στην εκδήλωση ήταν, επιπλέον, η Δρ Ελένη Μίχα, Επισκέπτρια Λέκτορας Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Frederick η οποία αναφέρθηκε στις προκλήσεις και προοπτικές σχετικά με την παρουσία της Τουρκίας ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο Δρ Στέλιος Περράκης, Ομότ. Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών, πρώην Αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Πρώην Πρέσβης - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Α' Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων ο οποίος μίλησε για τις Αντιστίξεις στη διχοτόμο Δικαίου και Πολιτικής στο Κυπριακό, μέσα από την οπτική του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, ο Δρ Νικόλας Ιωαννίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου του ΠΔΣ και διδάσκων Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο οποίος μίλησε για τις νομικές πτυχές του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Ο Δρ Κώστας Παρασκευά, Δικηγόρος, Πρόεδρος Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρος Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΔΣ αναφέρθηκε στον κανόνα της εξάντλησης των εσωτερικών ένδικων μέσων υπό το πρίσμα της Νομολογίας του ΕΔΑΔ στις ελληνοκυπριακές προσφυγές στο Στρασβούργο, ο Δρ Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, Δικηγόρος, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας μίλησε για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων ενώ ο Δικηγόρος κ. Πόλυς Πολυβίου αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει και στους περιορισμούς που παρουσιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην επίλυση του Κυπριακού.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










290