Εκδήλωση για τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στη Νομική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Frederick


Στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στη Νομική Επιστήμη: Παρουσίαση του νομικού-συγγραφικού έργου των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου στις 18:00 στο Πανεπιστήμιο Frederick, στη Λεμεσό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, και η Κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγήτρια Ελένη Χατζηκωνσταντίνου.

Η Νομική είναι μια εξελικτική επιστήμη, με συνεχείς προκλήσεις. Σε μόλις μία πενταετία, τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Νομικής έχουν εκδώσει περισσότερα από 30 συγγραφικά έργα τα οποία εμπλουτίζουν τη νομική βιβλιογραφία. Σε αυτή την εκδήλωση, οι εισηγητές/τριες θα αναδείξουν τις σύγχρονες τάσεις στη νομική επιστήμη όπως καταγράφονται στο συγγραφικό τους έργο και θα τις συνδέσουν με τις εξελίξεις της νομικής σε Κύπρο και Ελλάδα. Συμμετέχουν με εισηγήσεις τους ο Πρόεδρος του Τμήματος και Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Δέγλερης, Αντιπρόεδρος του Τμήματος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ηλιάνα Νικολάου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σωτήρης Θεοχαρίδης, ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Βουδούρης, η Επίκουρη Καθηγήτρια Βασιλική Καραγκούνη, ο Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουρούπης, η Επίκουρη Καθηγήτρια Αικατερίνη Συκιώτη, η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Στυλιανίδου, ο Επίκουρος Καθηγητής Δημήτριος Δεβετζής και ο Επίκουρος Καθηγητής Χάρης Αποστολόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο κος Ανδρέας Πασχαλίδης, πρώην Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος.

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick έχει καθιερωθεί για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία που προσφέρει, με διδακτικό προσωπικό που αποτελείται από  επιφανείς και έμπειρους/ες νομικούς, και για τις συνεργασίες με διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης. Το Τμήμα προσφέρει Πτυχιακό Πρόγραμμα στη Νομική (στη Λευκωσία και τη Λεμεσό), κοινό εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Ναυτικό Δίκαιο και Ναυτιλιακή Διοίκηση, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο και Διδακτορικό στη Νομική.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 6 Μαΐου στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3VdntyV.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 25730975, e-mail: law-dept@frederick.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










528