Αφορά τον διαστημικό καιρό και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευση
Η εκπαιδευτική έκθεση The Sun and Us που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Frederick σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) συνεχίζεται.
Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους δίνει τη δυνατότητα να μάθουν τα μυστικά του διαστημικού καιρού, όπως είναι οι ηλιακές εκρήξεις και το πανέμορφο Σέλας. Κατά τη διάρκεια ξενάγησης, μέσα από οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, γραφικές παραστάσεις και διαδραστικά εκθέματα, οι επισκέπτες/τριες μαθαίνουν πώς αυτά τα φαινόμενα επηρεάζουν τεχνολογικά συστήματα όπως τους δορυφόρους, τα δίκτυα παραγωγής ηλεκτρικού, την αεροπλοΐα, αλλά και τον ίδιο τον πλανήτη μας, την ατμόσφαιρα, τα δέντρα, ακόμα και τα ζώα.
Η έκθεση φιλοξενείται στον Πολυχώρο «Σταθμός» του Πανεπιστημίου Frederick (Δημητρίου Χάματσου 13, Παλουριώτισσα, 1040, Λευκωσία) και πραγματοποιούνται δωρεάν προγραμματισμένες ξεναγήσεις για σχολεία και άλλα οργανωμένα σύνολα με δήλωση ενδιαφέροντος στη σελίδα: https://1.frederick.ac.cy/51f8f6c
Η έκθεση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Frederick με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και το περιεχόμενο της είναι απόρροια ερευνητικού έργου της Ερευνητικής Ομάδας Ιονόσφαιρας και Διαστημικού Καιρού του Πανεπιστημίου Frederick, με επικεφαλής τον Δρα Χάρη Χαραλάμπους. Την έκθεση στηρίζει το κυπριακό τμήμα του IET (The Institution of Engineering and Technology).