Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κανένας εθνοφρουρός δεν αδικήθηκε από το Π.Κ.


Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και δηλώσεις για τη διαδικασία διεκδίκησης θέσης Εθνοφρουρών, οι οποίοι παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις το 2017, το Πανεπιστήμιο Κύπρου επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

«Κατά τις προηγούμενες χρονιές, οι Εθνοφρουροί, οι οποίοι αναμενόταν να απολυθούν από την Εθνική Φρουρά και ήταν έτοιμοι να φοιτήσουν, είχαν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Β’ και Γ’ Κατανομή των Παγκυπρίων Εξετάσεων, χρησιμοποιώντας τη βαθμολογία που είχαν εξασφαλίσει την χρονιά που παρακάθησαν σε αυτές. Σημειώνεται πως στη Β’ και Γ’ Κατανομή θέσεων, οι εθνοφρουροί συγκρίνονταν με τους υπόλοιπους υποψηφίους που παρακάθονταν στις εξετάσεις τη δεδομένη χρονιά και ήταν έτοιμοι να φοιτήσουν, δηλαδή οι υποψήφιοι φοιτητές (άρρεν/θήλυ)  που είτε δεν θα κατατάσσονταν στην Εθνική Φρουρά, είτε είχαν παρακαθήσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους.     

Για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με επιστολή που έλαβε το Πανεπιστήμιο Κύπρου από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οι βαθμολογίες των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2018 δεν είναι συγκρίσιμες με τις βαθμολογίες των Παγκυπρίων εξετάσεων 2017 «εξαιτίας των Νέων Πλαισίων Πρόσβασης και της εισαγωγής πολλαπλών Βαθμών Πρόσβασης σε αντίθεση με του περσινούς υποψηφίους που έχουν μόνο ένα Βαθμό Πρόσβασης».

Βάσει της πιο πάνω θέσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφάσισε να προχωρήσει στην πιο κάτω διαδικασία για τους Εθνοφρουρούς οι οποίοι παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις το 2017:

«Όποιος στρατιώτης παρακάθησε στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2017, απολύεται τον Σεπτέμβριο 2018 και έχει ίση ή υψηλότερη βαθμολογία από τον τελευταίο εισακτέο της τελευταίας κατανομής του 2017, του προγράμματος που επιθυμεί να εισαχθεί, θα του προσφέρεται αυτόματα η θέση».

Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι μέσα από τη διαδικασία που ακολούθησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δόθηκε δικαίωμα εξασφάλισης ή βελτίωσης θέσης στους Εθνοφρουρούς που παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις το 2017.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, μέσα από την πιο πάνω διαδικασία, έχουν εξασφαλίσει αυτόματα θέση 112 εθνοφρουροί που παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις το 2017, ενώ το 2017 εξασφάλισαν θέση μόλις 72 εθνοφρουροί που παρακάθησαν στις Παγκύπριες εξετάσεις το 2016.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θεωρεί δίκαιη την απόφασή του για τους Εθνοφρουρούς, αφού εάν μπορούσαν να φοιτήσουν πέρσι (2017), θα λάμβαναν τη θέση που επιθυμούσαν μέσω της Β’ και Γ’ Κατανομής 2017. Συνεπώς, το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν αδίκησε κανέναν εθνοφρουρό παραχωρώντας αυτόματα θέση συγκρίνοντάς τους με τους υποψήφιους που παρακάθησαν την ίδια χρονιά με εκείνους στις εξετάσεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










122