Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Ένωσης Συντακτών


ΚΥΠΕ - Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ, αυτή αποσκοπεί στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ ΠΚ και ΕΣΚ προς αμοιβαίο όφελος αλλά και προς προώθηση της σωστής, ποιοτικά και δεοντολογικά, δημοσιογραφίας στον τόπο μας.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη Συμφωνία Συνεργασίας που υπογράφει το Πανεπιστήμιο Κύπρου με συνδικαλιστική οργάνωση.
Ανάμεσα σε άλλα η Συμφωνία διαλαμβάνει: 

i. Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων σε θέματα νέων τεχνολογιών δημοσιογραφίας.
ii. Συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή/και άλλων ερευνητικών προγραμμάτων.
iii. Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και της υποδομής αμφοτέρων των Συμβαλλομένων Μερών για τους σκοπούς αυτής της Συμφωνίας.
iv. Ανταλλαγή πληροφόρησης και απόψεων σε θέματα δημοσιογραφίας καθώς και σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αρωγή εμπειρογνωμοσύνης μεταξύ αμφοτέρων των Συμβαλλομένων Μερών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Π.χ. βιβλιοθηκονομία, εκμάθηση ξένων γλωσσών από τη μια, πρακτική εξάσκηση στον έντυπο, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό δημοσιογραφικό λόγο από την άλλη.
v. Συμμετοχή σε συναντήσεις, συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες και ακαδημαϊκές συναθροίσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό σε θέματα που σχετίζονται με τη δημοσιογραφία.

Η Συμφωνία θα έχει αρχικά τριετή διάρκεια και την συνυπέγραψαν ο Πρύτανης του ΠΚ, Τάσος Χριστοφίδης και ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος, καταλήγει η ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










653