FOSS Πανεπ. Κύπρου: Τρίτη διεθνική συνάντηση για το έργο Hy2Green στη Γαλλία


Πραγματοποιήθηκε η 3η διεθνική συνάντηση για το έργο Hy2Green, στο Dole (Γαλλία) στις 9-10 Ιουλίου 2019. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ενότητες κατάρτισης, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των διαφόρων ενοτήτων του προγράμματος. Κάθε εταίρος παρουσίασε μία εισαγωγή της αντίστοιχης ενότητας για την οποία είναι υπεύθυνος να αναπτύξει. Επιπλέον, αυτή η συνάντηση ήταν το σημείο εκκίνησης για τον ορισμό της εκπαιδευτικής δραστηριότητας (C1) του προγράμματος κατάρτισης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23-27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πανεπιστήμιο της Huelva, στην Ισπανία. Το πρόγραμμα Hy2Green αποτελείται από τα ακόλουθα πανεπιστήμια και εταιρείες: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Universitá degli Studi Guglielmo Marconi (Ιταλία), MAHYTEC Sarl (Γαλλία), ARIEMA Energía y Medioambiente S.L. (Ισπανία), INOMA Renovables S.L. (Ισπανία) και Πανεπιστήμιο της Huelva (Ισπανία, συντονιστής). Έχει διατεθεί συνολικός προϋπολογισμός € 197.647 με συνολική διάρκεια 36 μηνών (2017-2020).

Κατά τη διάρκεια αυτού του 2ου έτους του έργου Hy2Green, η Κοινοπραξία αναπτύσσει ενότητες μαθημάτων σχετικά με τις τεχνολογίες υδρογόνου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο την κατάρτιση φοιτητών και επαγγελματιών. Οι ανεπτυγμένες ενότητες συζητήθηκαν στην 3η συνάντηση της κοινοπραξίας. Συνοπτικά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι συζήτησαν τα ακόλουθα θέματα:

  1. Εισαγωγή στο Σχέδιο Συνάντησης.
  2. Επισκόπηση του Έργου. Παρακολούθηση της μέχρι τώρα πορείας του έργου. Καθορισμός σημείου αναφοράς.
  3. Παρακολούθηση και επίβλεψη του έργου. Ανασκόπηση των οικονομικών θεμάτων, της υποβληθείσας ενδιάμεσης έκθεσης, των συμβουλών ελέγχου και αιτιολόγησης.
  4. Επικοινωνία. Παρακολούθηση του σχεδίου επικοινωνίας.
  5. Ενότητα εκπαίδευσης. Ανάπτυξη και περιεχόμενο.
  6. Ορισμός της μαθησιακής δραστηριότητας. Καθορισμός των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν για τη μαθησιακή δραστηριότητα C1. Καθορισμός κοινής στρατηγικής για την παρουσίαση του περιεχομένου της.
  7. Πλατφόρμα Moodle. Οδηγίες χρήσης για τα εκπαιδευτικά υλικά.
  8. Συμπεράσματα και επόμενα βήματα. Περίληψη των συμπερασμάτων της συνάντησης και των επόμενων ενεργειών που πρέπει να γίνουν από τους εταίρους του έργου.
  9. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επισκόπηση των επικείμενων εργασιών, της επόμενης συνάντησης και σύνταξη των σχετικών δικαιολογητικών.

Το πρόγραμμα Hy2Green είναι πρόγραμμα Erasmus+, με επίκεντρο την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το οποίο δραστηριοποιείται την περίοδο 2014-2020. Το πρόγραμμα Hy2Green χρηματοδοτείται από την κεντρική δράση 2, συγκεκριμένα ως στρατηγική εταιρική σχέση για τη στήριξη της ανάπτυξης, της μεταφοράς ή/και της εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών, καθώς και την εφαρμογή κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση της συνεργασίας, της μάθησης και της ανταλλαγής εμπειριών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, επικοινωνήστε μαζί μας: info@hy2green.org

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

FOSS Research Centre for Sustainable Energy

Πανεπιστήμιο Κύπρου

+357 22 894396, +357 22 895370 (fax)

foss@ucy.ac.cy

http://www.foss.ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1132