Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Συζητάμε για την Ομοσπονδία»


Διεπιστημονική συζήτηση με θέμα «Συζητάμε για την Ομοσπονδία», συνδιοργανώνουν ακαδημαϊκοί του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με την πρωτοβουλία «Απόφαση Ειρήνης». Η συζήτηση θα διεξαχθεί σήμερα, Τρίτη, Οκτωβρίου 2019 και στις 6:30 μ.μ, στο Αμφιθέατρο LRC 012, στο Κέντρο Πληροφόρησης- Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1 , Αγλαντζιά).

Στην αποψινή διεπιστημονική συζήτηση ακαδημαϊκοί διεθνών σχέσεων, πολιτικής επιστήμης, νομικής, επίλυσης συγκρούσεων και ψυχολογίας τοποθετούνται σε ερωτήματα γύρω από την Ομοσπονδία και τη λειτουργία της, μετά από έρευνες κοινής γνώμης που έχουν διεξαχθεί στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Στο πρώτο πάνελ της συζήτησης, οι Αλέξανδρος Λόρδος (Ψυχολογία), Μαρία Χατζηπαύλου (Επίλυση Συγκρούσεων) και Χάρης Ψάλτης (Κοινωνική Ψυχολογία) περιγράφουν πως οι έρευνες εντοπίζουν τις διάφορες θέσεις και στάσεις της Ελληνοκυπριακής κοινότητας για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) .

Στο δεύτερο πάνελ,  οι Όλγα Δημητρίου (Πολιτική Ανθρωπολογία), Άρης Κωνσταντινίδης (Νομική), Νεόφυτος Λοϊζίδης (Συγκριτική Πολιτική), Νίκος Τριμικλινιώτης (Κοινωνιολογία-Νομική) θα συζητήσουν πως ο σχεδιασμός θεσμών ανταποκρίνεται σε ερωτήματα και  ανησυχίες που οι έρευνες έχουν εντοπίσει κατά καιρούς.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα και θα υπάρχει μετάφραση στην τουρκική γλώσσα.

Συντονισμός Συζήτησης: Παναγιώτης Σταυρινίδης (Ψυχολογία)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










647