«Κυπριακή Δημοκρατία και Διεθνές Δίκαιο»


Συνέδριο του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρουκαι της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων 

Τριήμερο Συνέδριο με το ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό θέμα, «Κυπριακή Δημοκρατία και Διεθνές Δίκαιο», διοργανώνει το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019, στην αμφιθεατρική Αίθουσα  Β108, στο Κτιρίο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην  Πανεπιστημιούπολη.

Στο πλαίσιο του Συνέδριου, περισσότεροι από 30 διακεκριμένοι καθηγητές διεθνούς δικαίου και νομικοί από την Κύπρο και την Ελλάδα θα προβούν σε παρουσιάσεις και θα συζητήσουν για τα σημαντικότερα ζητήματα διεθνούς δικαίου που απασχολούν σήμερα την Κυπριακή Δημοκρατία: Κυπριακό πρόβλημα, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιουσιακό, δίκαιο της θάλασσας, ενεργειακές εξελίξεις, Βρετανικές Βάσεις, κ.ά.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, θα αρχίσουν την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, στις 17:30. Την έναρξη του Συνεδρίου θα χαιρετίσουν, ο Γενικός Εισαγγελέας, κ. Κώστας Κληρίδης, ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης, ο Ομότιμος Καθηγητής Στέλιος Περράκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα απευθύνει την κεντρική ομιλία την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, στις 11:30π.μ. Την ίδια ημέρα, στις 7:30μ.μ., θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για το παρόν και το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, με παρεμβάσεις από τους, Αλέκο Μαρκίδη, Κύπρο Χρυσοστομίδη, Τουμάζο Τσιελεπή, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και Χρίστο Τριανταφυλλίδη.

Το τριήμερο Συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δείτε εδώτο αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου. 

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 22892920.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










900