Επίσκεψη του Προέδρου του Φόρουμ Ομοσπονδιών Καναδά στο Πανεπ.. Κύπρου


Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Φόρουμ Ομοσπονδιών (Forum of Federations) Καναδά Δρ. Rupak Chattopadhyay τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.  Τον Δρ. Chattopadhyay υποδέχτηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, έγινε υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Forum of Federations του Καναδά, η οποία προνοεί, μεταξύ άλλων τη μετάφραση εγγράφων πολιτικής, ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων.

Ακολούθησε συζήτηση για τρόπους υλοποίησης των προνοιών της Συμφωνίας.

Ο Πρόεδρος του Forum of Federations Δρ. Rupak Chattopadhyay ξεναγήθηκε επίσης στο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Forum of Federations είναι ένας οργανισμός διεθνούς διακυβέρνησης που ιδρύθηκε από τον Καναδά και χρηματοδοτείται από εννέα άλλες κυβερνήσεις εταίρους: την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αιθιοπία, τη Γερμανία, την Ινδία, το Μεξικό, τη Νιγηρία, το Πακιστάν και την Ελβετία. Το Forum αναπτύσσει και μοιράζεται συγκριτική εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με την πρακτική της ομοσπονδιακής και αποκεντρωμένης διακυβέρνησης, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου.

Η πρόταση για συνεργασία με το Forum of Federation προωθήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσω του Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακή Δημοκρατίας στον Καναδά, κ. Βασίλη Φιλίππου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










558