Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, στις 18.00 με θέμα «Η κυπριακή ποινική δικονομία υπό το φως της ευρωπαϊκής μεταρρύθμισης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου: δικαίωμα παράστασης και τεκμήριο αθωότητας», στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η ημερίδα αφορά στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/343 και την ενσωμάτωσή της στο Κυπριακό δίκαιο με την τροποποίηση του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου και του περί Δικαιωμάτων Υπόπτων Προσώπων Νόμου το 2018 και διοργανώνεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. ερευνητικού προγράμματος PRESENT, στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κύπρου με επιστημονικούς υπευθύνους τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νικήτα Χατζημιχαήλ και τον Επίκουρο Καθηγητή Κώστα Παρασκευά. Στο πλαίσιο της Hμερίδας θα λάβει χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συμμετοχή.
Η Hμερίδα – η οποία είναι ανοικτή για το κοινό και πιστοποιημένη από το πρόγραμμα διαρκούς επαγγελματικής εκπαίδευσης του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου – θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη, στο Aμφιθέατρο 012 της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου (Κέντρο Πληροφόρησης –Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου»), και ώρα 18:00 – 20:00.